Sofia 2016, Глен, галерия „Финес”, 12–29.10.2016 г.

0

На 12.10.2016 г. от 19:00 часа галерия „Финес” открива изложба на Глен – художник от република Гана.

pokana_glen_2-var[dropcap style=”flat”]Т[/dropcap]ази изложба е своеобразен прецедент в културния афиш на град София, поради факта, че за първи път африкански художник излага свои творби у нас. Един невероятно талантлив, интересен и оригинален творец, който съчетава в творбите си своето вътрешно, южно, топло светоусещане на далечна Африка, с прагматизма, културата и изкуството на Европа и Америка пребивавайки в различни точки на света. И от тази симбиоза, картините му придобиват една философска извисеност и виталност, заредена с много емоция,позитивизъм и цвят, присъщи на твореца-космополит.
Глен е роден в Акра, Гана. Завършва кинематография, но изобразителното изкуство е негово призвание и съдба, където той изразява себе си без задръжки и предразсъдъци, и творбите му се явяват един естествен отговор на всичко което вълнува твореца, на всичко, което се случва вътре и извън нас. Глен има редица самостоятелни изложби в Канада, Франция, Гана, Италия, Нигерия, Холандия, Великобритания и САЩ. Негови произведения са притежание на колекционери от различни африкански страни, Европа и САЩ.

Експозицията, която галерия „Финес” открива съдържа над 30 платна, изработени в различни техники, предимно с масло върху платно, дърво и ръчна хартия. Наситени с много цвят, настроение и слънце, представящи природата, хората и най-вече преклонението и уважението на автора към жената с нейната вътрешна сила, красота, чар и грация.
Изложбата се открива на 12.10.2016. от 19ч. в галерия „Финес” ще продължи до 29.10.2016г., и с емоцията и настроението на слънчева Африка, което носи с пълна противоположност на мрачното време в есенна София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here