СФФ 25: Бащина обич завинаги

0

История за бившия шампион по борба Кахи, чиято преданост към семейството го кара да поеме на пътешествие от дома си в Тбилиси до Брайтън Бийч, Бруклин, за да посети сина си Сосо. Открива го в занемарен пансион, чийто обитатели са пъстроцветна група грузински емигранти. Сосо не учи медицина, както е казал на баща си – работи като носач, за да изплати комарджийския си дълг към местен мафиот. Кахи се заема да помогне на сина си, което го поставя в комични, но и крайно драматични ситуации. Бащата побеждава с  последни сили, доказва своята обич завинаги и с достойнство се оттегля… на оня свят!

Брайтън 4″ на Леван Когуашвили е грузинското предложение в надпреварата за Оскар за международен филм

Филмът, удостоен с 3 награди в Трайбека, е копродукция с България

През септември режисьорът Леван Когуашвили, заедно с част от българския екип,представи лично своя най-нов филм „Брайтън 4” за първи път пред българската публика–с тази премиерна прожекция беше открито есенното издание на юбилейния 25-и София Филм Фест. В международния конкурс на 20-ия фестивал в Трайбека, Ню Йорк, където „Брайтън 4″ бе показан за първи път, творбата получи призовете за най-добър международен игрален филм,
сценарий и актьор (Леван Тедиашвили – двукратен олимпийски и петкратен световен шампион по свободна борба)

Брайтън 4“ с наградата за най-добър филм на фестивала на киното от Азия в Лос Анджелис

Грузинското предложение за международен Оскар завоюва поредно признание- новият филм на Леван Кугуашвили „Брайтън 4”(копродукция с България ) бе представен на Световния фестивал на азиатското кино в Лос Анджелис и получи признанието на журито, което го обяви за най-добър филм на фестивала. Това е важно постижение  и в контекста на предстоящата кампания от страна на Американската киноакадемия, като кампанията на „Брайтън4” стартира именно от Лос Анджелис.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here