Зад кадър: „Смешният съд“

0

Представяме ви новия игралния филм „Смешният съд“ с участието на актьорите Николай Урумов и Стефан Додуров.

Чрез популяризирането на посланията, залегнали в игралния филм, със заглавие „Смешният съд“ ще станат видими нови тенденции, интерпретирани чрез такива важни теми като: социалната проблематика и търсенето на справедливост,  световните промени в пандемичното затваряне – Ковид-19.

Актуалността на „вирусната“ интерпретация в кино творчество със сигурност ще привлече нови зрители, защото е  глобална тема и все-още филмовите индустрии не са имали време да произведат  филми с такава поанта.

Ще се насърчи междукултурния диалог по болезнени въпроси на съвременния свят в социалната сфера, водещи до стрес, бедност и отчуждение.

Екипът, съставен от изтъкнати професионалисти и подкрепен от доброволци, си е поставил амбициозната задача да осъществи интерактивно пренасяне на художествено съдържание, което би обогатило и разнообразило аудиторията в интернет пространството, и усилило вниманието на световната публика – чрез представяне на филма „Смешният съд“ и по световни фестивали, които задължително търсят темата за Ковид-19, като условие за излъчване на филма от техни платформи.

Проектът ще добави и други форми на популяризиране – създаване на трейлър и тийзър, чрез които ще се представи.   Модерното  жанрово съдържание, допълнително ще ангажира вниманието на публиката.

Сценарият е написан от сценаристката и режисьорка Ефемия Фард. По саркастичен начин е разказана историята на грешник, изправен пред страшния съд, в едно бъдеще неопределено време. Включени са фентъзи елементи, водещи до научнофантастични и хорър светове. За българското кино това е жанр, който никак не е развит, и чрез филма ще бъде обогатено кинематографичното ни изкуство. Оператори са Георги Илиев и професор Цветан Недков. Звукорежисьор е Александър Симеонов. Режисьор по монтажа е Стафан Бояджиев.

Реализацията на дейностите по проекта ще подпомогнат участниците, за създадат и разпространят нов български филм, трейлър и тийзър, като по този начин поддържат творческия си потенциал на индивидуалните артисти.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програмата „Творчески инициативи“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here