Градска библиотека: „Целомъдрие“ на Ефемия Фард

0

Интерактивното представяне на романа „Целомъдрие“ на авторката Ефемия Фард, като виртуално-фонетична инсталация със специалното участие на Руси Чанев и Борис Коев, се проведе по проект, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи“. Пресконференция и литературно четене на части от книгата бяха в Сити Марк Арт Център.

„Българската литература – феномен на културното взаимодействие“ проследява промяната в женския светоглед, през няколко поколения. Разширяването на световната читателска аудитория ще се постига чрез  интерактивното представяне на романа„“Целомъдрие“. Актуални теми, каквито са насилието над жените в пандемичното затваряне, заживяват под нова форма – като виртуално-фонетична инсталация. Картината за корицата е нарисувана от художника Иван Тафров.

Режисьор на инсталацията е М. Фард. Тя е заснета от оператора – проф. Цветан Недков, режисьор по монтаж – Стефан Бояджиев и със саунд дизайн на звукорежисьора Светлозар Георгиев. Редактор е журналистката Силвия Недкова.

Проектът е създаден с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here