Даваме думата на колежката

0

Миглена Китанова Иванова –кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 24 МИР-София,  бюлетина №4, преференция №122

инж.Миглена Китанова Иванова:“ Успешно би било представянето на БСП на предстоящите избори, ако се работи единно и задълбочено, с интелект и в дългосрочен план. Очаквам подкрепа от столичните райони: Възраждане, Искър, Кремиковци, Оборище, Подуяне, Сердика, Слатина и Средец.“

Аз съм Миглена Китанова Иванова, родена в борческия  кв. „Банишора“, но от 33 години се наслаждавам на зеленината и кестените в  кв.“Яворов“. Средното си образование завърших в район „Искър“ и израснах с прекрасни хора. Член съм на СБЖ, на редколегията  на „Софийски бюлетин“ и сп.“Черно и бяло“.

Завършила съм Химико-технологичния университет-гр.София и съм инженер-химик; журналист- СУ Св.“Климент Охридски“;  Франчайзинг-допълнителна квалификация в УНСС;

С голямо вълнение приех  Грамотата  и присъждането на званието „Съвременен народен будител“ на 2019г. от Обществена академия за наука, образование, култура в лицето на председателят акад. Асен Богданов.

Във време на отчуждение като сегашното е важно да си запазил любовта от детството си и да отдаваш уменията си, да си съхранил ценности  и да умееш да пазиш приятелствата си.  Всичките си ваканции изкарвах  във с.Горско Ново село, Великотърновско. От там тръгна магията, която се казва дух и радост! Гордост и достойнство, трудолюбие и отговорност! Тези качества ценя и се старая да ги запазя.  Както и да бъда почтена към семейството си. Благодаря на близките си за това,че над 30 години са съпричастни и доста търпеливи с моята политическа работа, многобройни обществени, женски и читалищни дейности! Без близките ми до сърцето нямаше да направя нищо!

От 22-годишна членувам в БКП/БСП,  член съм на РС на БСП „Слатина”,  председател на ОПО №100,  председател на Обединеието на жените в „Слатина” и член на НС на ОЖС,   създател и  ръководител на дискусионен клуб „Предизивикателство”. Член на НС на Отечествения съюз.

Работила съм в завода за Целулоза и хартия-гара Искър, в Софийски районен съд, ръководител на   пресслужба към „Високи технологии” ,ЕООД политически сътрудник към ГС на БСП. Бях  главен експерт „Връзки с обществеността и протокол” към ДП „Транспортно строителство и възстановяване”.

Имам дългогодишен професионален опит  като журналист в НС, организатор на концерти, конкурси, фестивали, организатор на семинари и обучения по програма Европа, сега съм организатор на събития в НЧ“Димчо Дебелянов-1960“,  редактор във  в.”Дума”, сътрудник на  в.”Земя”, сп.“Ново време“, в.“Българин“,  в  редколегията съм на Софийски бюлетин и сп.“Черно и бяло“.

Автор съм на стотици публикации в пресата на теми в областта на културата, икономиката, социалните и обществените проблеми, съдебната система и  спорта.

Автор съм  на документален филм за хореографското училище в София-1999г.

С гордост мога да отбележа инициирането от моя страна на значими събития като честванията на 50 години от създаването на столичния комплекс”Яворов”, както и 50 години от създаването на Народно читалище „Д.Дебелянов”.

Организирах честванията по повод  100 години от гибелта на Димчо Дебелянов”-2016г. в Централния военен клуб и получих грамота и плакет от ЦС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Съавтор съм  на двутомника „История на Отечествения фронт/Съюз в България”, Университетско издателство „Св.Кл.Охридски”,2012г.

Съавтор съм  на алманах за поезия, заедно с ОС и СБП, както и жури

 в конкурса за патриотична песен „Сребърни чучулиги”.

Работих  като експерт  в рекламната дейност, организиране на мероприятия и връзки с обществеността в „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, както  като специалист  в Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/.

У нас  представите за  депутатите   се свързват  с измами, лошо и услужливо законодателство в интерес на определени  среди, с далавери в най-прекия смисъл на думата, с кресливо и непрофесионално поведение. Такава тъжна и плачевна е картината в страната ни от много години.   Малцина си представят народният представител като блюстител на закона, защитник,  обгрижващ и защитаващ правата на сънародниците. Над 30 години Отечеството ни страда и унива, гърчи се и се заканва, под ятагана на крадливи схемаджии, необразовани и предателски настроени, нагли и вредни за народа. Като кандидат за народен представител искам да имаме нормален живот, който отдавна   заслужаваме.  Виждате, че хората са по площадите със справедливи искания за своето оцеляване, търсещи работа, стопиране на монополите, преглед на банковите сделки и договори, промяна на съдебната система, промяна на политическата система. По време на пандемия хората ще гласуват, с цялата си нагласа към промяна и увеличаване на жизнения стандарт.

Считам себе си за човек, отстоявал позициите на БСП, съхранил в работата си с другарите онзи необходим ресурс, който ни позволи през годините да отстояваме десетки избори, да се борим с превратностите у нас, да бъдем заедно. От много години работя с Руския културно-информационен център в областта на културата и изкуствата.

Залагам на опита, който ми е помагал  да отстоявам  позиции и принципи. Залагам на знанията, които съм придобила и придобивам с всеки изминат ден. Залагам на истината и на възможността чрез словото и контактите си с широк кръг от хора  да привличам повече симпатизанти и личности, които носят лявата идея. Зная,че любовта е важна за човешката природа и развитие. Отгледана съм с много грижи и обич от баба, дядо и от моите родители. А любовта някак остава в теб през живота ти. Не спираш да твориш и мечтаеш, да създаваш, да радваш, да защитаваш слабия. Аз съм от хората които обожават да танцуват, да приготвят вкусни гозби, да вдишвам от колорита на българското село. Ненавиждам двуличните и хитрите, които мислят за личната си изгода.

  • Създадох фондация“Слънчеви пътеки“, чията цел е  развитието на родната култура и традиции, подкрепа на социално слабите и възрастните хора, даване път на талантливите подрастващи. С един чудесен екип от две момичета спечелихме проект по Програма Европа към СО на тема срещу  агресията, езика на омразата и толерантността в училищата и на улицата.  Започнахме  реализиране на проект по дигитално адаптиране, създадохме   сайт “Стая на доброто”. http://stayanadobroto.com/, прилежащ към вече съществуващия сайт на фондация. Слънчеви пътеки” http://sluncheviputeki.com/.

Успешно би било представянето на БСП на предстоящите избори, ако хората работят единно и задълбочено. С нужния интелект и перспектива. Наложително е участието на всички, с ярко присъствие на жени и младежи, които да бъдат и доброволци в кампанията. Последните социологически проучвания показват, че надеждата на хората за справедливост се завръща и предпочитанията клонят към  личности, които ще отстояват позабравените ценности на българина от миналото. Победа и дано да бъдем успешни!

Благодаря на колегите от сп.“Черно и бяло“ за дългогодишната ни съвместна работа, за невероятното им отношение към културата, изкуствата и свободата на човешкия дух!  А това в днешно време е велико!

Мото за кампанията:

Да бъдем заедно срещу:

-демографската катастрофа, корупцията и схемите за измами, подмяна на родната история,  унищожаване на традициите  и  природата ни, фалшивите новини и измамни медии 

Да бъдем заедно за:

-доброто образование, развитие на науката и високите технологии,

 поддържане и възраждане на българските читалища, култура, изкуства

инж. Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here