Балет Арабеск: Лешникотрошачката, Музикален театър, 10.01.2021 г. 17:00

0

Съвременна танцова приказка за деца и възрастни

по музика на П. И. Чайковски,
хореография – Боряна Сечанова,
сценография – Борис Стойнов,
художник – Цветанка Петкова-Стойнова

„Лешникотрошачката” на балет „Арабеск”, създаден по прочутата приказка на Е. Т. А. Хофман и вълшебната музика на П. И. Чайковски е интересен, съвременен и в същото време атрактивен спектакъл, създаващ атмосфера и настроение.

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи.

Спектакълът е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари Фриц – Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща  Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка – Константина Ханджиева и в ролята на Снежната кралица е Ангелина Гаврилова.

„Спектакълът минава на един дъх и е изключително атрактивен. Той демонстрира високия професионализъм и възможности на танцьорите от Балет „Арабеск”, който за пореден път защити класата си на първа и единствена компания за съвременен танц у нас и зареди почитателите си с истинско коледно настроение. Сюжетът е представен с изтънчено въображение, проникновен романтизъм и модерна чувствителност.”

Мария Русанова

Билети на касата на Музикален театър (02/ 9431 979) или online https://epaygo.bg/1321256594

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на Covid-19.по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община.
Местата в зрителната зала са ограничени до 30% от наличните.
Молим, носете маски и спазвайте дистанция. Ние се грижим за Вашето здраве и безопасност!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here