СФФ 24: Документалният филм „ПАСАЖЕРИ“ – с премиера на 11 октомври

0

ПАСАЖЕРИ“ е новият документален филм на сценаристите и режисьорите Здравко Драгнев и Цветан Драгнев, който беше българското предложение в Документалния конкурс на 24-тия София Филм Фест. Филмът е портрет на обикновени хора, които в същото време са необикновени мечтатели. Това е визуален и поетичен разказ за състоянието на нещата в „другия  свят“ на героите, в който те живеят своя по-хубав и по-красив живот.

Действието се развива в беден район в Северозападна България край река Дунав. На изоставен кораб приятели празнуват рожден ден. Бездомник, който живее на речната гара, е капитан. В разговорите за бъдещето и миналото, техните ежедневни трудности и мечти, те разсъждават за прераждането, любовта, кравите, конете, Микеланджело, Прометей, пауните, стратосферата, Вселената, Бог и живота изобщо.

ПАСАЖЕРИ“, продукция на Гала филм и продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов, участва в международния документален конкурс на 24-тия София Филм Фест. Филмът е претендент и за наградата на Булсатком за най-добър български документален филм на фестивала в компанията на още 4 творби.

Премиерната му прожекция е на 11 октомври, неделя, от 18:30 часа в Кино „Люмиер Лидл“.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.

Светлана Дамянова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here