SoFest 2020 изненада вярната си публика с неповторима симбиоза от изкуства

0

Откриването на третото издание на SoFest изненада със специално модно ревю под характерни ритми и мелодии от пиеси на виртуозния музикант Теодосий Спасов. Зрителите се насладиха на творбите на млади дизайнери и студенти от НХА.  С дефилето на тема „Традиция и настояще” авторите ни върнаха към нашите корени. В първата вечер на емблематичния столичен фестивал феновете се докоснаха и до изкуството на специално създаденото за SoFest Балканско Трио с участието на Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Обичаните творци изпълниха не само любими хитове, но и най-новите си композиции. Музикантите застанаха за първи път в този формат на сцена, потопиха публиката в света на Балканите и с инструменталните си и вокални умения смесвайки различни стилове вдигнаха градуса до нажежаване.

В съботната вечер, на 05-и септември Кирил Хаджиев-Тино и неговият бенд изпълниха авторска музика и някои от най-новите си сингли. С талантливите си музиканти финалистът в „Гласът на България“ вдигна меломаните в центъра на София с възпламеняващ саунд и кадифен глас. Голямата изненада дойде от завладяващите литературни експериментатори на Пощенска кутия за приказки. Със своя неоспорим талант и чувство за хумор, за първи път само специално за SoFest 2020 те представиха балкански приказки. Авторите и артистите, които четоха през втората фестивална вечер бяха Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра, Мая Бежанска и Кирил Хаджиев-Тино. Специално сътворените и пресъздадени балкански истории предизвикаха сълзи в очите на публиката, не само от смях.

Последната вечер на Sofest 2020 започна с възпламеняващ танцов спектакъл. Доказалият се хореограф Анна Пампулова представи поредното свое вълнуващо творение базирано върху разработка на тема „картина“. Студенти от курс „Танцов театър“ и „Актьорско майсторство“ към НБУ със завиден финес и грация възбудиха въображението и  доказаха, че животът е пъстра мелодия. Кулминацията на вечерта дойде при появата на пленяващата, нежна и обичана певица Белослава. Заедно с музикантите Росен Захариев и Антоний Рикев, тя изпълни любими авторски песни и голяма част от синглите в предстоящия им пети студиен албум. С типичното само за певицата с кадифен глас звучене, поведение и излъчване се постигна вълшебна симбиоза. Симбиоза между изкуства, стилове, участници и публика. Симбиоза, която затвърди Sofest 2020 като единственото по рода си събитие!

И тази година, през двата уикенд дни с вход свободен организаторите предложиха богата културна, образователна и развлекателна детска програма, както и тематичен SoFest базар.

SoFest web | SoFest facebook

SoFest 2020 се проведе с подкрепата на Министерството на Културата и под негов патронаж. Фестивалът бе част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here