Прозорец към детството – сборна изложба с графити-проекти, Квадрат 500, 26.02–05.04.2020 г.

0

Националната галерия представя за първи изложба с проекти за графити на Nasimo, Sve, Esteo, Arsek & Erase. „Прозорец към детството“ е посветена на безгрижното детство.

Зад тази творческа инициатива застава екипът на River Park, а неин арт директор и куратор е популярният Nasimo, чиито работи в градска среда са познати не само в България, но и в Канада, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Португалия, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия, Гърция, Косово, Турция, Индия, Китай и Русия.

На 28 и 29 септември 2019 пред очите на стотици зрители бяха създадени вдъхновени от безценните детски спомени седем творби, свързани с  новостроящия се комплекс River Park. Nasimo и неговите колеги Sve, Esteo, Arsek & Erase демонстрираха на живо различни техники и умения. Художниците рисуваха върху преносими пана с идеята да покажат творбите си и в галерия, за да достигнат посланията им до повече хора.

Посетителите на Квадрат 500 ще могат да надникнат не само в личните спомени на графити артистите, но и да се върнат назад във времето към своето собствено детство. Целта на проекта  е както да популяризира този вид съвременно изкуство, така и да акцентира върху важността за децата да играят навън с приятели.

Темата за безгрижното детство, изпълнено с игри и забавления на открито, е определяща за затворения комплекс River Park. Неговата инфраструктура се отличава с „умно планиране“ на вътрешното й разпределение и панорамни гледки към Витоша и града. Над 80% от площта е предвидена за паркова зона с над 3000 дървета, места за отдих, детски площадки, джогинг алеи и парк за кучета. Тази среда ще предразполага към спомени от преживявания далеч от виртуалното пространство.

Компанията River Park има повече от 40 години опит в областта на недвижимите имоти. Бъдещият комплекс River Park се финансира от Real Estate Developments (RED) – 100% дъщерно дружество на Dynamic Group, основана през 1973 със седалище в Нидерландия международна инвестиционна група, по-голямата част от дейностите на която са свързани с развитие на недвижими имоти в глобален мащаб.

Откриване на 26 февруари, сряда, 18:30 часа
Квадрат 500, зала №19
пл. „Св. Александър Невски”, ул. „19-ти февруари” №1

Мария Ненкова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here