Колежката Миглена Китанова Иванова – кандидат за общински съветник от БСП с бюлетина 56 и преференция №130

0

Тя е усмихната и винаги привлича хората с невероятната си енергия за живот, с идеите , които се стреми да реализира.  И да помага с какво може. От години се занимава с партийна и обществена работа и затова съгражданите й често разчитат на нея. Миглена сподели,че не е от конфликтините хора и затова няма лош спомен от училище или университета. Казва,че и до днес се вижда със съучениците и преподавателите си  и е запазила в душата си най-мили спомени. Обича приятелките си от детските години във великотърновския край, колегите си от читалището. Твърди,че дължи всичко на семейството, което я обича и съветва за важните решения.

Миглена Иванова е инженер-химик, завършила е химична технология на дървесината и от там е нейната страст  към икономичното използване на хартията и материалите.  Завършила е журналистика, има следдипломна квалификация към УНСС-София, специалност „Франчайзинг“. Миглена има над 30-годишен журналистически стаж в ежедневници и седмичници, автор е на множество статии  и на  документален филм за хореографското училище, съавтор на двутомника „История на Отечествения фронт/Съюз в България”, Университетско издателство „Св.Кл.Охридски”,2012г, Съавтор на алманах за поезия, заедно с ОС и СБП. Член е на СБЖ, на редколегията на сп.“Черно и бяло“, на „Софийски бюлетин“, Националния съвет на обединение на жените социалистки и председател на ОЖС в р-н“Слатина“, член е на НС и секретар на Отечествения съюз.

Тази година Миглена Иванова бе ръководител на проект срещу агресията и езика на омразата в училище и сред обществото.“ Събитията, организирани по темата дадоха възможност на децата, преподавателите, психолозите да направят крачка към решаване на проблема с агресивното поведение на подрастващите“, споделя тя.

Кандидатът за общински съветник, тя е възприела като мисия да защитава читалищната дейност, традициите, българските ценности и родолюбивите инициативи. Нейната работа в НЧ“Димчо Дебелянов-1960“ привлича хора от различни професии, деца и възрастни, които се обединяват от духовността. „Стремя се да организирам събития, концерти, фестивали,чествания и обучения, които обединяват хора от различни поколения, а децата да се изявяват пред публика на големи софийски сцени“, казва Миглена. Благодарна е на творческото сътрудничество с  колегите си от Съюза на народните читалища, Съюза на българските журналисти, Съюза на българските писатели, с творци от „Литератерния музей“, в.“Дума“, сп.“Черно и бяло“.

Част от неотложните проблеми пред софиянци

1.Информиране и отчитане мнението на гражданите, при взимане на важни и дългосрочни решения

2.Необходимост от  промяна на устройствените планове на районите в София с цел залесяване на зелените площи

3.Редовно почистване на улиците и тротоарите, на междублоковите пространства и около кофите за боклук. Миене на улиците, поне един път седмично.

4.Удобен и довеждащ транспорт, изработване на нова транспортна схема в столицата,обвързана с метрото и транспорта в районите. Построяването на спирки с навеси и удобни пейки за сядане.

5.Изработване на видеонаблюдение и засилено полицейско присъствие около училищата, детските градини и читалищата

6.Приемане на програма за строителство на общински жилища, веднага след започване работа на новия СОС. Задачата е спешна и наложителна.

7.Строителство на нови и реновиране на стари постройки за откриване на детски градини

8.Възстановяване на лекарските и стоматологичните кабинети в училищата и детските градини

9.Поддържане и охрана на гробищните паркове

10.Създаване на клубове за възрастни хора и дневни центрове за култура

„Кампанията за местни избори предразполага хората към откровения,а понякога и към гняв. Няма как да мине без оплакване, когато тротоарите и улиците са разрушени, осеяни с дупки и боклуци. Към това моите съграждани прибавят и липсата на паркинги и паркирането на автомобилите по тротоарите е ежедневно.  Вървим с кандидата за кмет на р-н „Слатина“ Димитър Главинов и кандидата за общински съветник Иван Пешев и ни спира баба с внуче в парка Гео Милев. Тя пък настоява да не се пуши на детските площадки. Майките често припалвали цигари, а някои не си хвърляли и фасовете в кошчетата. Това е повод да се замислим как възпитаваме поколенията, какъв пример даваме, особено като се правим, че не забелязваме когато детето ни оставя опаковката от вафла на пейката.

Кампанията  отприщва страстите и основателните тревоги на софиянци. По улиците, по спирките, пред блоковете, в парковете, по магазинете, българите рядко се усмихват. Ами оплакват се. Магазинчетата за хранителни продукти  на пазар“Ситняково“ например са оскъдни и недостатъчни. Има търговски обекти, които сменят дейностите си често, а това създава страхотни проблеми. Софиянци недеволстват и от слабото или въобще от липсата на осветление в кварталите, а и в подлезите. И изумителното е,че правим европейски проекти, лъскави сгради, развиваме иновативни технологии,а е мрачно по улиците в столицата ни.

Всичко това и още десетки въпроси могат да бъдат решени. С професионализъм, с воля и желание, с организация и добри намерения. И какво по-хубаво от това да оставим на децата и внуците си един чист град, който има вековна история, вдъхновява и привлича.

Предизвикателството днeс е да изпълним  предизиборните си обещания! Това казваме от БСП! Успех на изборите“!

Станислава Пекова