Повече млади китайци избират да работят в родния си град

0

Нарастващ брой млади хора в Китай биха предпочели да намерят работа в родния си град, отколкото в градовете от първо ниво като Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шънджън, показва проучване, проведено от China Youth Daily.

87.9% от 1973-та млади респонденти, работещи далеч от родните си градове, са казали, че обмислят да се върнат в родните си градове с цел по-добра трудова заетост.

Според проучването, 56.5% от анкетираните смятат, че бързото развитие на родните им градове подтиква младите хора да изберат да се върнат у дома, докато 56% твърдят, че животът в градовете от първо ниво е твърде труден.

Лин Синци, професор в Renmin University of China, каза, че сега младите хора, които са по-ентусиазирани, активни и креативни, ще имат повече възможности в родните си градове и в селските райони.

Друга основна причина младите китайци да търсят работа в родния си град е желанието им да помагат на възрастните си родители.

„Аз съм единственото дете в моето семейство и наистина искам да се грижа добре за родителите си“, каза Ин Дон, който се завърна вкъщи след две години работа далеч от дома.

Мариян Драганов,
източник: Китайска информационна агенция Синхуа