Фотография на Alex Manchev заминава за Лондон/ Connor Brothers оцениха творчеството на Alex Manchev

0

На 27-ми Юни се проведе среща със световноизвестните Конър Брадърс в галерия Оборище 5, за която творците долетяха специално от Лондон,пишат от ПРофайл. На срещата фотографът Alex Manchev имаше възможност да ги запознае с творчеството си, което силно впечатли британските артисти. Това доведе до една прекрасна иницатива, в която Mike Snelle предложи да направят художествена размяна на творби. Една от фотографиите на Алекс ще отлети за Лондон и най-вероятно ще краси дома на британския артист. Майк и приятелката му се спряха на фотографията “Lost in the clouds”, една от абсолютните фаворити от изложбата, която ще продължи до 15 юли. Любопитно е, че принц Хари и Меган Маркъл подаряват наскоро за сватбата на футболиста Идрис Елба именно творба на Братята Конър.  

За Conner Brothers:

Едни от най-актуалните имена на съвременното изобразително искуство, чиито произведения притежават водещи световни галерии, както и редица известни личности като принц Хари и Мегън Маркъл – Конър Брадърс, посетиха България. Визитата им е в рамките на тяхна изложба в столичната галерия „Оборище 5″.

Интересна, загадъчна и нестандартна – също както произведенията им, е историята на двамата художници. Те придобиват известност в арт средите като „Конър Брадърс” или Братята Конър – двама братя, за които легендата разказва, че са избягали от религиозна секта, започнали да създават произведения, изразяващи света, от който са били лишени дълги години.

 В крайна сметка обаче през 2014 широката публика разбира истинската самоличност на двамата – това са арт дилърите Джеймс Голдинг и Майк Снийл.

За Alex Manchev:

Професия: снима голи жени. Така бихме представили Алекс Манчев ако търсехме сензация. Артистът обаче представя нещо друго. Изкуството му е трибют към истината – женската истина. Когато прожекторите наежедневието са изключени и дамата е останала насаме със собствения си свят – това е моментът на Алекс Манчев. Маските са паднали, а обективът му се превръща в калейдоскоп. Улавя автентичността, искреността, пламъкав тишината. Фотографиите му създават свой собствен език, който си струва да бъде научен. Те улавят характер, вътрешните пориви, търсенията и намиранията на жената във всичките и проявления. Триумф в черно и бяло наженствеността над сивотата на ежедневието.