Производството на интегрални схеми в Китай се развива стабилно

0

Китай постигна напредък в производството на интегрални схеми и желае да споделя с други нации възможностите в тази сфера, заяви високопоставен държавен служител.

През периода 2012–2018 г., браншът поддържаше над 20% годишен темп на растеж, като през миналата година продажбите достигнаха 653.2 млрд. юана (около 94.77 млрд. щатски долара), заяви Уан Джидзюн, заместник-министър на промишлеността и информационните технологии.

Страната отбеляза непрекъснат напредък в технологиите си за проектиране, производство и тестване на чипове, каза Уан в интервю за Синхуа.

Подчертавайки високото ниво на глобализация в бранша, Уан каза, че действията, които САЩ предприеха напоследък, са нарушили реда и международното разделение на труда, понижили са ефективността на разпределението на ресурсите и са възпрепятствали стабилното развитие на този отрасъл по света.

В перспектива, Китай ще бъде по-интегриран в глобалната екосистема на този отрасъл и ще търси по-нататъшно развитие в отварянето, иновациите и сътрудничеството, каза Уан.

Страната ще продължи да подобрява бизнес средата си, отнасяйки се еднакво към местните и чуждестранните инвеститори, и засилвайки защитата на правата на интелектуална собственост, за да сподели със света възможностите, които предлага китайския пазар, добави той.

Мариян Драганов,
Снимка: Джан Юуей,
източник: Китайска информационна агенция Синхуа