Академията за мода подпомага президентската кампания в помощ на абитуриенти, лишени от родителски грижи

0

Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отново се включи в благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на президента на Република България Румен Радев. Бални рокли и абитуриентски костюми получиха десетки младежи, израснали без родители. В партньорство с Академията за мода кампанията подкрепиха: модна къща Desizo Monni, дизайнерката Жана Жекова, модна къща „Романтика фешън“ с дизайнер София Борисова, Христо Чучев и Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“.

Проф. Любомир Стойков сподели: „Академията за мода, която от дълги години подкрепя президентската инициатива за подпомагане на абитуриентите без родители, и този път направи необходимото, за да бъдат щастливи и стилни зрелостниците, които са лишени от родителски грижи. Огромна благодарност към българските модни брандове и родните дизайнери, които откликнаха на призива ми да се включат в тази благородна дейност – „Десизо Монни”, Жана Жекова, София Борисова, Христо Чучев и Радослава Лазарова!“

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъде домакини на традиционния абитуриентски бал на младежите, отгледани в институции, който ще се състои на 30 май 2019 г. Над 100 зрелостници от випуск 2019 г. ще имат своята бална вечер, благодарение на даренията в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Разходите по организацията на празничната вечер се покриват със събраните средства. Останалата част от тях  администрацията на президента разпределя като еднократна стипендия между абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и отличните ученици в 12 клас през учебната 2019/2020 година.

Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банковата сметка на администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

За контакти и допълнителна информация:
Минка Йорданова
Тел. 02/ 92 39 268