За предизвикателството да режисираш „Парижкия бал“

0

В момент, в който съществува огромен културен вакуум и държавата не може да подкрепи развитието на младите музикални таланти, „Юнион клуб“ отново ще организира своя „Парижки бал“. Събитието ще се състои на 13 октомври 2018 г. в залите на софийския хотел „Маринела“ под ръководството на председателя г-н Христо Куртев и моята особа, като член на инициативния комитет и режисьор на спектакъла. Целта ни тази година е да подпомогнем Фондацията за млади музикални таланти „Йордан Камджилов“, като очакванията ни са сумата събрано по време на бала да достигне до 20–30 хиляди лева. До този момент „Парижки бал“ е събрал 50 000 лв. за различни благотворителни каузи. Специфичното в събирането на парични суми при провеждането на нашето събитие е прозрачността и достъпа на бенефициента. Балът се провежда ежегодно под патронажа на френския посланик в Р България Ерик Льобедел и на Негово Величество  цар Симеон II.

Моята задача, като режисьор на спектакъла, към която подхождам с много любов, е да представя програма, която да изпълва гостите на бала с щастие и удоволствие, като задържам и повдигам интереса им през цялото време. И това няма как да не се случи, с оркестъра на диригента Йордан Камджалов, певци като Краси Аврамов, Васко Василев, Марио Кръстев, форматите по бални и народни танци на „Национален учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура“. Балът ще се проведе и под мотото „Деца помагат на деца чрез изкуство“. Почетен гост е вицепрезидента на Р България, г-жа Илиана Йотова.

Благотворителността изпълнява своята функция, когато средствата събрани от нея се използват именно за съответната кауза, а не да бъдат отклонявани „някъде“. Една от причините, заради която хората се дистанцират и поставят знак минус на благотворителността е именно съмнението, че полученото финансиране не се използва за посочената кауза, а тя е само претекст. Затова особено важен момент е да се разсъждава за благотворителността не със съмнение, а напротив – с подкрепа и особено, когато каузата е толкова възвишена и благородна – подкрепата на младите музикални таланти на България – тези, които утре ще я прославят по света!

Да бъде научено обществото да изпитва удоволствие от акта на даването, е начин това общество да става все по-хуманно. В този ред на мисли, с провеждането на събития като „Парижки бал“, ще бъде голям успех да се заразяват гостите с емпатия и съпричастност с благородни каузи за развитие и популяризиране на българската култура.

[box title=”За повече информация:” style=”soft”]

За резервации на тел: +359 887 935 500
или e-mail: lebaldeparis@abv.bg

[/box]

Ефемия Фард

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here