Лекция на Алберто Веделаго в галерия „Академия“

0

На 11 април от 16:00 часа проф. д.н. Любомир Стойков организира в галерия „Академия“ лекция на Алберто Веделаго

Фото: © Хайлайф / От игла до конец

Мултимедийна лекция и уъркшоп на тема „Персонално създаване на мъжката дреха“ на световноизвестния италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго – ексклузивен гост на специалността „Мода“ на Националната художествена академия. Пред студентите (бакалаври, магистри и докторанти) и преподавателите по мода той ще разкрие тайните на своята концепция за елегантността, като ще обърне специално внимание на това каква стойност може да се придаде на един мъж посредством костюма. Световният гуру на мъжкия стил е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. Тази мисия включва и неговите публични и индивидуални лекции, които целят да разкрият технологичните тайни на италианския персонално ушит костюм, както и предимствата на материалите с високо качество.

Алберто е създател на един иновативен метод, с който създава дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Всъщност това го прави първия шивач на света, който може да се самоопредели като „Personalitailor” – „Шивач на личността”.

 МАКСИМИ: 

  • „Най-ценното, което правя е, да помагам на мъжете сами да открият и да създадат своя стил.“
  • „Истинските висококачествени платове са толкова фини, че не позволяват друга техника освен ръчна работа.“
  • „Когато се изработва костюм, е важно да се вземат не само физическите мерки на тялото, но е необходимо и да разберем личността на човека, за който ще правим тази дреха.“
  • „Старият гардероб е враг номер едно на елегантността. Мъжете често нямат смелостта да си отворят гардероба и аз им помагам – отваряме го заедно и обективно разглеждаме какво има вътре. Според моя опит, в 90% от случаите има много стари дрехи.“

ФАКТИ ЗА НЕГО:

  • Облича световни знаменитости от сферата на киното, бизнеса и политиката, като например Фабио Ламборгини;
  • Персоналът на най-старото кафене в света – „Флориан“ /Caffè Florian/, открито през 1720 г. във Венеция – е облечен от Алберто Веделаго.
  • Оперативният център на дейността на Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Там се изработват всички костюми за клиентите на дизайнера, независимо в коя част на света се намират те.

ДРУГИТЕ ЗА НЕГО:

  • Масимо Гава, DANTE MAGAZINE: „Да слушаме как Алберто говори за италианския стил е като да слушаме философ, защото той не ни учи какво да носим, а ни показва как да бъдем уверени в своите дрехи и да се чувстваме комфортно в тях.“
  • Проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален…”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here