„Зелена линия Витоша“ от Lidl с подкрепата на Столична община стартира днес

0

От 1 юли до 24 септември Лидл България, с подкрепата на Столична община, пуска 4 безплатни автобуса по 3 линии за пешеходци и велосипедисти до Витоша. Целта на инициативата „Зелена линия Витоша“ е – от една страна – да намали вредните емисии от ползване на лични автомобили, а от друга страна – да улесни гражданите и да ги насърчи да прекарват повече време в планината.

[dropcap style=”flat”]З[/dropcap]елена линия Витоша“ за пешеходци: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите ще превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Тръгването е в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“, а връщането в обратната посока – в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове“.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Вторият маршрут стартира от НСБАЛ (2542) (спирка на бул. „Г.М.Димитров“ над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Така велосипедистите ще могат да използват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела там е разрешено през целия ден. Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли – 24 септември 2017 г. от 8:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета oт 26 колела.

„Тази кампания е ярък пример как частният бизнес може да е в интерес на обществото. Столична община подкрепя проекта, като осигурява логистиката и автобусите. Към момента имаме 10 автобусни линии към планината, пускаме и 1 нова автобус 163, за да подпомогнем съществуващите линии. И тук е ролята на компанията Lidl увеличаване на възможностите за достигане до планината. Витоша е богатство за града и колкото по-достъпна е, толкова повече възможности за преоткриването й даваме на гражданите“, заяви Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта на Столична община.

 „Зелена линия Витоша“ се радва на нестихващ интерес: за 6 години автобусите са използвани от над 42000 души. Един от приоритетите в корпоративната социална отговорност на Лидл България е опазването на околната среда. Наред с всички екосъобразни мерки, които взимаме в управлението на фирмените ни процеси, с инициативи като „Зелена линия Витоша“ засвидетелстваме ангажимента си в грижа за природата. Благодаря на Столична община и Столичен автотранспорт за успешната съвместна работа в рамките на проекта“, коментира инициативата Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Това е само една от инициативите в CSR-политиката на Lidl. По този начин намаляваме вредните емисии в София и същевременно помагаме на столичани да достигнат по-лесно до планината“, заяви Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“, Лидл България.

Безплатните автобусни линии за пешеходци и за велосипедисти са на разположение всеки уикенд и празничните дни през цялото лято. Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/greenline

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here