„Някъде там…”, Живко Мутафчиев, галерия „Финес”, 30.03.–13.04.2017 г.

0

Галерия „Финес” открива изложба „Някъде там…” на художникът Живко Мутафчиев, с която творецът ознаменува своят 50-годишен юбилей. Един безкрайно интересен и запомняш се автор, със свой индивидуален и разпознаваем стил, който твори в областта на живописта, графиката и рисунката. Живко Мутафчиев е добре познат на ценителите на изкуството, както у нас, така и в чужбина. Много талантлив автор, който непрекъснато разширява хоризонтите на свойте творчески търсения.

Роден е през 1967год. в Айтос. Завършва Художествената гимназия в град Казанлък, а след това Националната художествена академия в София, специалност графика, в класа на проф. Стоян Стоянов. Организира редица самостоятелни изложби във Фонтенбло (Франция), в Маанстрихт, Нордхаизен (Германия), Ню Йорк, София, Варна, Пловдив и др. Участва и в редица сборни изложби в Германия, Холандия, Испания, Франция, България и много др. Носител е на редица престижни награди в Германия, България, Пекин и Шанхай в Китай и др. От 1993год. е член на фондация „Taylor”. Негови творби са собственост на НХГ София, на Музея за модерно изкуство във Фонтенбло, Франция, Швейцария, Гърция, Холандия, Белгия, Великобритания, Русия, САЩ, Испания и България.

Експозицията съдържа над 30 графики и над 40 живописни творби изпълнени с маслени бои и пастел. Изложбата е озаглавена „Някъде там…” във времето, в пространството, в необятното, където обаче на преден план винаги присъства човекът – неговият любим герой. Уловен и изобразен в моменти на покой, на движение, дистанциран от останалия свят, вглъбен в себе си, усамотен, но не самотен или изразяващ различни състояния на щастие, на замечтаност, безразличен към ежедневната суета. По своему индеферентен, анонимен, но в същото време пълнокръвен, характерен, запомнящ се Човек. Изобразен по един силно експресивен начин, в наситено с пъстрота и цвят пространство, по начин, по който само безкрайно талантлив художник като Живко Мутафчиев би го изобразил.

Експозицията, която галерия „Финес” подрежда и открива в салоните си, засвидетелства още веднъж невероятният талант на Живко Мутафчиев, в пресъздаването на колорита, безспорен майстор на рисунката, на графиката, на експресията, автор постоянно експериментиращ в техниките със силно отличаващ се, индивидуален стил. Платна наситени с много, емоция дълбочина, романтика, съзерцания, красота, простота и покой!

Откриване: 30.03.2017 г. от 19:00 часа ( 30.03.–13.04.2017 г.)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here