Градска библиотека: Нови книги през януари

0

Нова година дойде и ние осъмнахме с мисълта за нова редовна рубрика. Категория Книги има нужда от сериозно ежемесечно попълнение. Какво ще направим – в нея ще Ви представяме нови и интересни заглавия на някои от големите издателства в България, както и такива на независими автори. Започваме с януарските премиери на издателство „Колибри”:

6. 01. 2017
Мълчание от Шюсаку Ендо
Ударна доза „Мълчание”, изкусно дирижирано от Шюсаку Ендо и Мартин Скорсезе. Дългоочакваният филм е адаптация на едноименния роман – тревожен епистоларен разказ, издаден за пръв път през 1966 година. Действието се развива през XVII в. и проследява пътешествието на двама йезуитски монаси, които търсят учителя си в Япония. „Във филма няма да има жени, но това ще бъде филм за любовта. За любовта сама по себе си и за това как трябва да се лишиш от егото и от гордостта. За самата природа на християнството”, споделя Скорсезе, който е автор на предговора в книгата.

13. 01. 2017
Друга представа за щастието от Марк Леви
Авторът на „Втори шанс” и „Чувство, по-силно от страха” Марк Леви ни предлага „Друга представа за щастието” – роман, който отново потвърждава нашата безусловна нужда от свобода и същевременно разкрива един малко познат къс от американската история. Докъде можем да стигнем в ненаситното си търсене на щастието? От какво никога не трябва да се отказваме? Не пропускайте българското издание на „Друга представа за щастието” от най-четения съвременен френски писател в света!

20. 01. 2017
Вашето здраве е във вашите ръце от д-р Фредерик Салдман
Д-р Фредерик Салдман учтиво ще ни напомни: „Вашето здраве е във вашите ръце!”. Като се позовава на най-новите научни изследвания и на собствения си клиничен опит, френският кардиолог и изтъкнат специалист по превантивна медицина, автор на „Най-доброто лекарство сте Вие!“, ни учи как да променим отношението си към тялото, за да живеем по-дълго. В тази книга ще откриете средствата, за да се въоръжите срещу голям брой заболявания и ще се научите да се лекувате по различен начин. Става дума за нов начин за мислене за здравето. За отваряне към медицина с естествени средства, която използва собствените ни възможности за изграждането на нашата лична броня срещу атаките. Ние притежаваме силата да превърнем стреса в оздравителна енергия, а слабостите – в силни страни.

20. 01. 2017
Орелиен от Луи Арагон
„Първия път, когато Орелиен видя Беренис, той я намери за откровено грозна.” Което изобщо не означава, че „Орелиен” на френския поет и романист Луи Арагон не разказва една от най-вдъхновяващите любовни истории в Париж за периода между двете войни.
Те нямат нищо общо – тя е омъжена, той – непостоянен, тя не е виждала Париж, той е приет в артистичните среди, тя е мечтателна и страстна – той е преситен… Но нищо не може да отрече очевидното. Орелиен и Беренис се обичат. Романът има телевизионна адаптация в 2 части, чийто сценарист е френският писател Ерик-Еманюел Шмит.

27. 01. 2017
Кучешки живот от У. Брус Камерън
Роман за хората! Създаден от големия американски хуморист и писател Уилям Брус Камерън, „Кучешки живот” е очарователно забавен и проницателен разказ за състраданието, предаността и приятелството, който ни повежда към отговора на един универсален въпрос: Защо сме тук?
Световна премиера на едноименния филм: 27.01.2017 Премиера в България: 27.01.2017, филмът се разпространява от ЛЕНТА. Режисьор: Ласе Халстрьом Във филма едно куче търси смисъла на живота си – след няколко прераждания и собственика:-) Гласът на четириногото е озвучен от актьора Брадли Купър.

27. 01. 2017
Ваещият с ножове от Ървин Уелш
Авторът на библията за аутсайдери ТРЕЙНСПОТИНГ и на неговото продължение ПОРНО, мрачният шотландец Ървин Уелш се завръща с героя си Франк Бегби и романа „Ваещият с ножове”. Напрегнатият детективски сюжет е гениално съчетан с вътрешната борба на героя, полагащ неимоверни усилия да удържи звяра в себе си.
След феноменалния успех на екранизацията ТРЕЙНСПОТИНГ под режисурата на Дани Бойл, сега, 20 години по-късно, зрителите са в очакване на продължението – отново режисирано от Дани Бойл. Световната премиера е на 27 януари, филмът тръгва по кината у нас на 3 февруари, 2017. Любопитно: в новия филм с Юън Магрегър, Джони Лий Милър и Робърт Карлайл си партнира българската актриса Анжела Недялкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here