Антъни Мидълтън – поглед към Лятната академия Варна 2016

0
[dropcap style=”flat”]Е[/dropcap]то какво е модерният танц: той изпраща намигване, нещо повече – изразява абсолютен непукизъм спрямо реалността. Така демонстрира безразличието си към останалите стилове в танца, но в същото време отключва всички енергии в изразяване на идеите си като не пропуска да включи и стилът на класическия балет, да се конфронтира с него и по този начин да спечели въображаемата надпревара.

IMG_7801Да се направи подобен извод не е трудно, особено ако си в работната зала с Антъни Мидълтън и вярваш в тезата, че човешката емоционалност е способна да те промени само ако си в движение. Какви са инструментите в този процес и как те моделира модерната техника е темата на разговора ми с него:

– Непрекъснато съм в движение. Вярвам, че енергията, която изпращам на аудиторията се връща удвоена. От пет години преподавам и съм на ясно, че това е ключът към успеха. Щастлив съм да работя в Лятната академия във Варна и съм много впечатлен от нивото на тазгодишното издание на Международният балетен конкурс. В България съм работил с балет Арабеск и ще се радвам отново да имам повод за среща.

Антъни Мидълтън завършва Northern School of Contemporery Dance в Лийдс, Великобритания и започва професионалната си кариера като член на трупата BalletBoyz, а после се присъединява към Motionhouse. Впечатлява с широкия си диапазон на емоционално присъствие, а също така е видно, че работата му е повлияна от източната естетика, скулптура и философия.

Даниела Владимирова Христова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here