Der Wanderer – Духът приключенец

0

Прет-а-порте на студенти от Международната академия за Висша мода

Съвременен поглед на котюр от младите италиански дизайнери

[dropcap style=”flat”]D[/dropcap]er Wanderer е колекция-семестриален изпит на студенти 3 курс в Академия Коефелия. Тя се състои от 39 уникални модела, изработени по критериите на висшата мода. Предназначена за сезон есен/зима 2016/2017, в нея са използвани вълна, естествена и изкуствена кожа и козина козина и еко-устойчиви платове. За изработката на всяка една дреха за използвани 250-300 работни часа, съчетаващи познаването на шивашките закони и техники и въображението на художника.

_MG_9192В действителност колекцията е вдъхновена от картината на основоположника на немския романтизъм Каспар Давид Фридрих – Der Wanderer – символизираща движещия се човек, пътешественика, странника. Котюр аксесори и ръчно изработени бижута допълват колекцията. Те са създадени от дизайнери на Асоциацията на италианските бижутиери.

Всеки един от моделите е изработен от множество бродерии и апликации, внушаващи движение и преход – образи на птици, насекоми, плодове, допълват усещането за близост до природата.

Моделите ще бъдат допълнени със специално подбран грим – подчертаващ погледа на манекенките хипнотично с тежък, червен и интензивен цвят. Прическите пък ще контрастират на дрехите с класически форми от 70-те години. Музиката подбрана за дефилето е на Шуберт, характерна за времето на романтизма. Така цялата обстановка ще допълва романтичното внушение на моделите, израз на вечния ход напред на човека и желанието му да не спира да се движи.

Процесът на работа изисква прецизност и усъвършенствана техника у младите дизайнери. За да се потопят напълно в света на модата, те трябва да извървят целия път от идеята до реализацията на модела.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here