Варна отново в блясъка на Балетната олимпиада, 15–30.07.2016г.

0

Международният балетен конкурс Варна е основан през 1964г. и е първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация Международен балетен конкурс Варна”, съорганизатор е община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на тазгодишното издание е вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. Балетната олимпиада е под патронажа на UNESCO и генералния директор на световната организация Ирина Бокова. Генерален спонсор на конкурса е Societe Generalе Експресбанк.

балетна олимпиада варна[dropcap style=”flat”]Е[/dropcap]дно от най-големите събития в танцовия свят ще се проведе от 15 до 30 юли в Летния театър на Варна. 27-ият Международен балетен конкурс е известен още като Балетната олимпиада и ще събере над 150 млади състезатели от 34 страни на света. По регламент надпреварата се провежда в 3 тура и включва образци на класиката и съвременна хореография, създадена през последните 5 години.

Като председател на международното жури отново ще аплодираме световната звезда Владимир Василиев (Русия). Сред оценяващите са също легенди като Аурора Бош (Куба), Максимилиано Гера (Аржентина), Ерик Вю-Ан (Франция), директори на най-големите балетни театри от цял свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here