РКИЦ вдигна завесата на голямата зала за годишния концерт на НЧ „Димчо Дебелянов-1860”

0
От дясно на ляво: Водещия Марио Кръстев с Миглена Китанова и един от участниците в концерта
[dropcap style=”flat”]Г[/dropcap]одишният концерт на НЧ „Димчо  Дебелянов-1960” събра в Руския културно-информационен център ценителите  на изкуството и културата, а възпитаниците на читалището бяха поздравени  от настоятелството, преподавателите, от председателя на СБЖ Снежана Тодорова, от главния редактор на сп. „Черно и Бяло” Станислава Пекова. Бе изказана благодарност към ръководството и работещите в РКИЦ за дългогодишното сътрудничество и съвместна дейност.

От дясно на ляво: Водещия Марио Кръстев с Миглена Китанова и един от участниците в концерта
От дясно на ляво: Водещия Марио Кръстев с Миглена Китанова и един от участниците в концерта

Радостните изненади започнаха още в началото  с „Валс на цветята”– танц от балета „Лешникотрошачката” по музика на Чайковски  в изпълнение на студио „Класик” с  балетен педагог Славея Стойчева.

Чаровните водещи Марио Кръстев и Виолета Павлова представиха младите таланти от школата по пиано на дългогодишния музикален педагог Светла Янъкова.  Те изненадаха публиката с  класическа продукция по музика на Сергей Прокофиев, Беркович, Фридрих Кулау, Красимир Милетков.

С бурни аплодисменти публиката   дари Марио Кръстев за невероятно   артистичното му изпълнение „Големи огнени топки”. Носителят на Гран При на руския фестивал „Лейся, песня” свири на пиано, танцува и пя едновременно.

Публиката не остана безразлична и аплодира певците от Трио Артвойс  с вокални педагози Росица Йорданова, Моника Митрева и Златка Кандарджиева. Невръстните изпълнители ескалираха доброто настроение с таланта и закачливите песнички „Мойта малка дъщеря” , „Мария” и „Латино фиеста”.

И пак малките балерини с „Марш” от „Лешникотрошачката” по музика на Чайковски предизвикаха истинско оживление. Възпитаниците на ТС „Класик” показаха истинска класа с изпълненията  на  две вариации „Ноктюрно“ по музика на Шопен и от балета „Спящата красавица” по музика на  Чайковски.

Публиката оцени с аплодисментите си представянето на танца „Принцеси” от балета Лебедово езеро  по музика на Чайковски и „Приятелки” от балета „Жизел” по музика на Адам. Гласовитите певци от НЧ „Димчо Дебелянов-1960” впечатлиха присъстващите с песните „Либета”, „Вода”, „Повей ветре” и  „Милион алых роз”.

Чаровно и вдъхновяващо  бе изпълнението на танца „Кармен” от едноименния балет по музика на Бизе, както и „Турски танц” от балета „Зорба гъркът” по музика Микис Теодоракис.
Веднага след това Марио Кръстев изпълни песните „Позови меня” и „Historia de un amor”, което буквално взриви публиката. Годишният читалищен концерт завърши с кръшните хора на фолклорен ансамбъл при НЧ „Георги Победоносец” с ръководител Даниела Йорданова. Водещите на празничното събитие поздравиха духовните сподвижници на читалището от РКИЦ с настъпващия празник – Денят на Русия, като им пожелаха светли и радостни дни!

В края на концерта  балерините от ТС „Класик” получиха своите дипломи за вложения труд и любов към танца, направиха много снимки и дариха своя преподавател с  цветя. Пожелаха си и  щастлива ваканция!

Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here