„Хартиена улица” събра минувачи в първия ден на Салона на изкуствата в НДК

0

Столичани се разходиха по „Хартиена улица” в Националния дворец на културата (НДК). Тя беше заключителният акцент от провеждащия се СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ (СХАФ) – част от предшестващата програма на XXI САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

[dropcap style=”flat”]У[/dropcap]лицата предложи на почитателите на хартиеното изкуство възможност за среща с много творци и техните творения. По време на разходката всеки имаше възможност да участва в процеса на създаване на произведения от хартия.

На място бяха демонстрирани различни техники, а темата за градските пространства и техните обитатели беше разгърната от изложбата на младия фотограф Владимир Добрев – „Площадите в мен”. Специално за събитието дойдоха и малчугани от няколко столични училища, които създадоха богата хартиена флора и фауна.

[box title=”ПОВЕЧЕ ЗА СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ”]За първи път тази година СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ (СХАФ) гостува на НДК с голяма експозиция, представяща концепцията на тазгодишното издание – „Трансформации с хартия”. До 17 май в рамките на фестивала български и световни автори са създали произведения специално за пространствата на НДК. Беше представена и изложбата на членовете на Световната асоциация за хартиено изкуство, която след София ще гостува в още 15 града по света. В програмата до 13 юни влизат и множество интересни събития (куклени постановки, работилници, индийска рага и др.) Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016г.[/box]

НДК Salon Na Izkustvata FB_Banner2

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here