46-та Европейска бригада „Хосе Марти” 2016г.

0

Кубинският институт за приятелство с народите – ИКАП – има удоволствието да покани приятелите от Европа да участват в 46-та международна бригада „Хосе Марти”, която ще се състои от 4 до 22 юли 2016г. в Международния лагер „Хулио Антонио Меля”.

logo-icapУчастието в тази бригада представлява превъзходна възможност за запознаване с историческото духовно наследство оставено ни от Хосе Марти – Национален герой на Куба, а така също за да се заздрави братското сътрудничество между кубинци и приятелите ни от Европа по съществени въпроси на нашето съвремие както и по интересни теми свързани с живота на Куба, както и по специално за запознаване с постигнатите успехи от кубинския народ в годините на Революцията. Настоящата бригада ще бъде и мост на приятелството за всички, които желаят да получат по-обективно виждане за нашата страна.

Традиционна част от бригадата е осъществяването на доброволен труд, който е принос за развитието на селскостопанската продукция на нашата страна както и за развитието на Движението за солидарност и за разширяване на взаимното опознаване между Куба и други народи по света.

Ще бъдат осъществeни и спортни и развлекателни дейности, прожекция на филми и мероприятия и срещи посветени на солидарността. Това ще допринесе да се запознаете по-отблизо със своеобразието на нашия народ и да разберете по-добре принципите, които поддържат и правят по-силна нашата Революция.

Програмата включва посещения на исторически, културни и общестевно важни места в гр.Хавана и в други селища в провинциите Артемиса и Вий Клара, както и конференции и колоквиуми по теми свързани с националното и международно положение, както и запознаване с делото и произведенията на Хосе Марти, а също така и срещи с граждански организации в нашата страна.

Цената за пребиваването е 450 кубински песос на човек в Международния лагер „Хулио Антонио Меля”, разположен в местността Гуаябал, Каймито, Провинция Артемиса на 40км от столицата. Пребиваването включва настаняване в обли стаи за 2,4 или 6 човека, храна-закуска, обяд и вечеря, трансфер при пристигане и отлитане от и до летището, транспорт до местата за провеждане на различни мероприятия и срещи според програмата, представяне на медецински услуги през цялото време, а също и 4 нощувки в туристически център разположен в провинция Вийя Клара.

Посещенията по лично желание се предлагат, но не са включени в общата програма-пакет на бригадата. Настаняването в център за нощуване извън програмата е на цена 10 кубински конвертируем песос.

Центъра предлага също така обслужване и кафетерии, бар, магазин за сувенири и други, международни и национални телефонни разговори, интернет и електронна поща, сейф за лични документи и ценни предмети.

Заплащането на пакета трябва да се извърши в първите 24 часа след пристигане в лагера, поради което е необходимо да се извърши смяна на валута в кубински конвертируем песос в център „Кадека” на Международното летище „Хосе Марти”.

Конвертируеми песос могат да бъдат придобити в замяна на евро, канадски долари, лири стерлинги и швейцарски франкове според  действащата тарифа за обмен на валута. Обемнът на валута може да се извърши в съответните бюра на Летището, в хотелите, във валутните бюра и в съответните каси за обмен на валута „Кадека”.

Хората, които желаят да соъществят обмен на валута по банков път чрез нашата агенция за туризъм „Амистур” ще трябва да представят фактурата за извършване на обмена.

Напомняме, като мярка за сигурност, че банковите трансфери и плащания не трябва да се осъществяват в US долари /щатски долари/.

Кандидатите за участие в бригадата трябва да се свържат с нас преди 1 юни 2016г., като ни изпратят своите лични данни: име,презиме,фамилия, дата на раждане и номер на паспорт, професия или обучение по настоящем, дати на пристигане в страната и отлитане, за да бъдат акредитирани в  бригадата и за да бъдат организирани трансферите за пристигане и отлитане, както и настаняването в  лагер „ Хулио Антонио Меля”-СИХАМ и в хотела в провинцията.

Всеки член на бригадата трябва да носи 2 снимки, формат 4х4 за карнетката за акредитиране, като член на Бригадата „Хосе Марти”, а също така подходящи боти и дрехи за работа в полето, риза с дълги ръкави, дълъг панталон, ръкавици и шапка за предпазване от слънцето, подходящи за работа в полето.

Членовете на бригадата, които желаят да останат в Куба след приключването на бригадата трябва да поискат съответно продължаване на визата, което ще извършат като се обърнат към Дирекцията за имиграция и пребиваване на чужденци.

Официалните езици по време на бригадата са испански, английски и френски.

Ще ни бъде изключително приятно да общуваме с вас в дните, които според традицията остават като незабравим период на приятелство и солидарност между нашите народи.

покана-и-условия-за-участие-в-бригада-в-Куба-1

УСЛУГИ ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА

19 нощи пребиваване в  Международния лагер Хулио Антонио Мелая –СИХАМ, разположен в община Каймито, провинция Артемиса, на 45 км от Хавана и 4 нощи на пребиваване в туристически центрове в провинция Вийа Клара. Пребиваването има стойност 450.00 КУК/ Конвертируема кубинска валута/ на човек и предоставя настаняване в стаи за 6 души в лагер СИХАМ и стаи за двама или трима души в провинцията, предоставя също закуска, обяд и вечеря по време на цялото пребивавне и транспорт за всички мероприятия.

Транспорт: Автобуси през цялото времетраене на бригадата.

Други услуги:

 1. Ескурзовод;
 2. Медицински услуги;
 3. Обеди и вечери в различни ресторанти на страната с включена 1 напитка
 4. Обиколка и посещение на забележителности посочени в програмата;

УСЛУГИ НЕ ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА

 1. Посещения по избор извън програмата, които трябва да бъдат заплатени във валута;
 2. Свръхбагаж;
 3. Обеди и вечери навключени в програмата;
 4. Телефонни услуги местни и международни се заплащат отделно както и индивидуално поръчани напитки, лични разходи;
 5. Полети избрани индивидуално в страната и чужбина;

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОД НА ПАРИТЕ ПО БАНКОВ ПЪТ

 1. Плащане посредством чекове или банкови преводи на Банкова сметка КУК /Кубинска конвертируема валута/ на номер: 0300000002874227, титуляр: АМИСТУР, КУБА A. на Банко Финансиеро Интерансионал Зра и В.Ведадо, Пласа де ла Револусион,сиудад Ла Абана.
 2. Намопня се като мярка за безопсност, че преводите по банков път и съответните плащания не би трябвало да се осъществяват по никакъв начин в дорали на САЩ.

За съставяне на групите кандидатите за бригадата трябва да изпратят имената си, номер на паспорта, дата на пристигане в Хавана и отпътуване с потвържедние на полетите на следния адрес:

DIRECCION DE EUROPA, ICAP Y A AMISTUR CUBA S.A.

“Grupo Euroeste” ICAP euroeste@icap.cu

Задължително е чуждестранните делегати да представят документ за медицинска осигуровка издадена от институции признати в Куба.

Желаещите да участват в Междунарната бригада „ Хосе Марти” в Хавана от 4 до 22 юли 2016г. да се свържат с нас на следните адреси:

asoc.bulgaria_cuba@abv.bg

euroeste@icap.cu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here