Йоша Уитшел гостува на Пловдив, Първомай и София през март 2016г.

0

[dropcap style=”flat”]Е[/dropcap]дин германец, вдъхновен от българския фолклор.
Йоша Уитшел е млад, талантлив текстописец и композитoр, посещавал България многократно. Вдъхновението от нашата родна музика му дава идеята да я включи в репертоара си.

Този март той ще изпълнява не само авторска музика, но и любими песни от българската естрада и фолклор на три сцени в три дена:

  • на 22.03.2016г. в „BeeBop Café” – Пловдив от 21:00 ч.
  • на 23.03.2016г. в „Клуб на радостта” – Първомай от 16:00 ч.
  • на 24.03.2016г. в „Студио 5” – София от 21:30 ч.

Plakat-3-Sofia

Йоша Уитшел е учил музика в музикалната академия в Манхайм. Това е първата музикална академия за поп музика в Германия. Работи като музикален педагог от 9 години в три различни училища в Манхайм и Кьолн.

Йоша Уитшел за себе си:

„Бях на четири, когато за първи път се впечатлих от музиката на Everly Brothers, американско дуо, които правят кънтри музика. Оттогава съм емоционално  свързан с тяхното музикално изкуство, както и с инструмента банджо и цигулка. На 12 години започнах да пея и свиря на китара и малко след това написах и първите си песни. Аз се вдъхновявам от музиката от цял свят и след това ми идват идеи за песните които пиша. Първо е вдъхновението, а после композирането.

Случвало се е да подготвя деца за музикални кастинги. През 2012 едно от децата, които подготвя за X Factor – Германия, стига до полуфинал. Когато открия талант в едно дете, искам да му помогна да го развие максимално.”

В България работи като музикален педагог с децата от сдружение „ Клуб на радостта” в град Първомай, Пловдивска област още от самото му основаване през 2011г.:

„Като музикален педагог имах възможността да работя с деца в град Първомай. Две от момичетата на които преподавах там взеха участие в мое шоу на клубна сцена в Пловдив. Според мен те са много талантливи и имат обещаващо музикално бъдеще, ако разбира се решат да се занимават с пеене.”

„… Има много добри групи. Свирил съм например с Tri O Five в София. Страхотни колеги, работи се с удоволствие с тях. Също така съм срещал млади и талантливи музиканти в различни клубове в България. С голямо удоволствие бих свирил с български музиканти на една сцена.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here