Мъж на годината 2015: Удостоиха Мирослав Боршош с приз „Вдъхновение на годината

0

Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош беше удостоен с отличието „Вдъхновение на годината” на специална церемония на конкурса „Мъж на годината 2015”. Организаторите за първи път дават награда за вдъхновение, заради културната революция, която се случи в НДК през последната година.

„За да си вдъхновител има едно важно условие – трябва и ти самият да си вдъхновен от нещо. Може да е голямо, може да е съвсем малко, може да е съдба на дете, може да е бъдещето на родината ти. Аз съм искрено вдъхновен от едни невероятни хора, изключително достойни и невероятно талантливи – хората на българската култура и българската духовност”, бяха думите на Боршош секунди след като получи статуетката и допълни: „Тази награда е за тях – заради духа, светлината, отговорите и смисъла, които ни дават”. В заключение Мирослав Боршош пожела “всеки един от вас да намери своето вдъхновение”, заключи той.

2016_0217_0005Голямата награда за „Мъж на годината 2015” спечели волейболистът Владимир Николов. По традиция – лично изпълнителният директор на Дарик радио му връчи уникална сабя, върху която е гравирано името на победителя.

Подгласник на Владимир Николов стана артистът Камен Донев. По време на церемонията той беше представен от неговата колежка и близка приятелка – актрисата Елена Бозова.

Трети в надпреварата остана предприемачът Ивайло Пенчев, чиято компания Walltopia е световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска фирма, която налага тенденциите в международната индустрия. Неговата номинация беше представена от неговия бизнес партньор Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital.

Освен челната тройка, на събитието бяха отличени със специални призове и успели българи в други категории.

С много емоционално за всички гости на събитието представяне, актьорите Силвия Лулчева, Башар Рахал, Иван Стаменов и Ненчо Илчев поднесоха наградата “Легенда” на своя учител – емблемата на българското кино Стефан Данаилов.

Тазгодишният приз „Мис ТВ чар” беше връчен на чаровната Марина Цекова – репортер и водещ на „Новините” на NOVA.

Продължавайки традицията от миналогодишната церемония, на събитието беше връчена и наградата „Най-елегантен мъж”, която отиде при изп. директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

„Иноватор на годината” стана директорът на Телерик Академия Бойко Яръмов.

И тази година Дарик радио присъди „Специалната награда на екипа на Дарик” и тя беше отредена за художника проф. Андрей Даниел.

2016_0217_0030

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here