„Куче, свят и вселена“ – Дари Савова, „+Това“, 25.02–20.03.2016г.

0

Новата изложба на Дари Савова „Куче, свят и вселена“ е посветена на противоречивия смисъл на човешкото съществуване, на стремежа към съвършенство, който се сблъсква с абсурдите в нашето ежедневие и в нашите стремежи и идеали. Да разрушим оковите на собствените си предразсъдъци, да се преборим с ограниченията на съзнанието си, означава да се сблъскаме с нашата дива, животинска и непозната природа и да преоткрием красотата и смисъла на нашата вътрешна вселена.

Poster[dropcap style=”flat”]И[/dropcap]зложбата „Куче, свят и вселена“ разказва за любовта, за приятелството, за изначалната хармония на света, но и за изгубения смисъл, за тъгата, за гнева и отрицанието… Изложбата напомня за общуването отвъд очевидното, за безусловната нежност, за способността да разбираме, приемаме и оценяваме различията и несъвършенствата в света вътре и около нас. Изложбата „Куче, свят и вселена“ сваля една по една маските на многоликия човешки образ, който в днешния бързо променящ се свят, е изправен пред сериозната заплаха да загуби своята индивидуалност…Освен, ако не разкрие тайнствената и необятна вселена, скрита някъде там, вътре в нас и в нашата дива, кучешка, но истинска същност.
Авторката Дари Савова е необикновен художник, който със своето творчество провокира, предизвиква и вдъхновява… Срещите с нея и нейните творби са едно вълнуващо пътуване, което разтърсва, променя и преобразява…

„+Това“ – пространство за срещи, събития и изложби с кухня, бар и магазин.
ул. Марин Дринов №30, София

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here