КRASSIM®ИР, САМСИ, 21.01–28.02.2016г.

0
RASSIM®, Sea Black, 2011, морска вода върху хартия, 50х60см. Фотография: Иво Станев

samsi[dropcap style=”flat”]Н[/dropcap]ационална галерия Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство представя новата изложба на художника RASSIM® – Красимир Кръстев. В нея се представят творби от четири емблематични серии на художника, непоказвани досега в страната или малко известни на публиката. Включени са сериите Корекции 1996-98, Корекции 2, 2002, Органични картини и Маслена живопис, както и нови произведения – пейзажи с морска вода. Куратор на изложбата е Надежда Джакова, а откриването ѝ – тази вечер от 18:00 до 20:00 часа.
Изложбата КRASSIM®ИР е рефлексия върху изкуството на самопредставянето, поставя въпроси за себеизлагането, инсценировката, конструирането на собствен имидж. RASSIM® живее с огледалното си Аз в постоянна игра със себе си. Не може да избегне въпроса как ще бъде възприет от другите. Той назовава себе си, сменяйки името и така променя своята идентичност. Започва от Красимир, а след като манипулира тялото си, откривайки име в името си, се превръща в РАССИМ. Сега е КRASSIM®ИР.

Всяка сряда от 13 часа изложбата може да бъде разгледана в присъствието на автора. 

RASSIM®, Sea Black, 2011, морска вода върху хартия, 50х60см. Фотография: Иво Станев
RASSIM®, Sea Black, 2011, морска вода върху хартия, 50х60см. Фотография: Иво Станев

Това е първата изложба от проекта „Автобиография” от програмата на музея за документиране на съвременно изкуство. Без да има ретроспективен характер, целта на проекта е да се назоват и подчертаят имена и произведения, променили изкуството ни от 90-те години на ХХ век насам.
Повече информация за проекта на САМСИ може да намерите тук: www.samcaproject.org, а повече за самия художник: www.samcaproject.org.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here