„Зимна музика” – пърформанс, САМСИ, 17.01.2016г.

0

На 17.01.2016г. от 17:00 часа в Национална галерия Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство ще бъде представен пърформанса „Зимна музика”. По инициатива на куратора Надежда Джакова група от млади актьори, музиканти и художници, водени от режисьора Валерия Вълчева, ще създадат за 10 дни пърформанса „Зимна музика”, вдъхновен от януарското настроение в пространствата на САМСИ.

Zimna muzika v SAMSI[pullquote align=”right”]Това е музика на зимната меланхолия в прозорците на Софийския арсенал.
Това е зимната меланхолия на младостта.
Това е меланхолията на града през януари.[/pullquote]

Представянето ще се проведе само на 17 януари от 17:00 часа.

Участващите актьори и музиканти са Рада Янева, Калоян Минчев, Бранко Вълчев, Неделчо Нинов, Петко Колев, Симеон Шиндаров, Деница Даринова и Мирослава Захова. Сценарият и режисурата са поверени на Валерия Вълчева, художник е Златина Стефанова, а куратор – Надежда Джакова.

Междувременно, като част  от проекта в два от дните – 16 и 17 януари от 10 до 12 часа ще се проведе ателието „Зимен пейзаж” насочено към по-малките посетители на САМСИ – деца от 6 до 10 годишна възраст. По време на ателието децата ще имат възможността да рисуват под ръководството на Златина Стефанова по сюжети на стихотворенията на Валери Петров и Атанас Далчев. За целта всеки желаещ може да се запише на електронен адрес y_bratanova@yahoo.com или на тел. 0879147679 и да не забрави да носи бял картон и черни флумастри за сътворяването на бъдещите си рисунки. Входът е свободен.

За повече информация: Надежда Джакова, зав. филиал САМСИ, бул. „Черни връх” №2, samcaproject@samcaproject.org, 0879 834 030

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here