НЧ „Димчо Дебелянов-1960” посрещна Коледа в РКИЦ

0

Класически балет и песни превзеха голямата зала

Голямата зала в РКИЦ и тази година отвори широко врати за Коледния концерт на Народно читалище „Димчо Дебелянов-1960”. Настоятелството и преподавателите сърдечно благодариха на ръководството на РКИЦ   за дългогодишното сътрудничество и във връзка с 40-годишнината от създаването му. Бе поднесено благодарствено писмо до директора на РКИЦ Сергей Александрович Смитюшенко.

DSC00964

Ко-водещ на концерта бе Марио Кръстев, който 9 години овладява вокалното майсторство в студио „Музика” към читалище „Димчо Дебелянов” при вокалния педагог Роси Йорданова. Носител е на десетки престижни награди у нас и в чужбина, има изяви в киното, участвал е в телевизионното шоу по Нова тв „Големите надежди”, а от две години е солист на Софийската опера и балет. В операта „Борис Годунов” бе в ролята на царевич Фьодор.

В началото на празничната вечер най-малките от танцово студио „Класик“с балетен педагог Славея Стойчева впечатлиха публиката с танца „Анна – полка” по музика Йохан Щраус. С бурни аплодисменти ценителите на балетното изкуство възнаградиха изпълнението на вариации от балета „Спящата красавица” и „Лебедово езеро” по музика на Чайковски.

DSC00919

Публиката бе истински изненадана от младите таланти, възпитаници на вокалния педагог на студио „Музика” Росица Йорданова. Водещият Марио Кръстев се представи с песните „Ако изчезнеш”,”Карузо” и „Когато любовта се превръща в поезия”. С талант, чар, емоция и артистичност младият изпълнител вдигна публиката на крака. И това настоение не спря до тук. Заради вдъхновяващото превъплащение на балерините от „Лешникотрошачката”   по музика на Чайковски.

DSC00949

Рондо а ла турка по музика на Моцарт, както и вариация от балета „Лебедово езеро” и танца” Лебеди”. С много детки жар и радост Лора Ходжева изпя „Жена на всички времена”, а Ели,Леа и Ева и техния преподавател Божидара Велчева от Артучилище студио Музика приповдигнаха родолюбието на всички с две уникални народни песни.

DSC00954

Песните „Ах,морето” и „Осъдени души” в изпълнение на Габриела и Ния впечатлиха с талант, артистичност и професионални умения.

„Кармен” по музика на Бизе и „Зорба гъркът” по музика на Микис Теодоракис бе великолепен завършек на празника представен от талантливите балерини от студио „Класик”.

По Коледа стават чудеса. И това се случи на сцената когато децата изпълниха „Дядо Коледа пристига”. Лора, Али и Моника поканиха добрият старец да сбъдне желанията и мечтите на милиони.

Водещите пожелаха весели и светли празници, мир и любов между хората. Пожелаха следващи срещи и съвместна работа с РКИЦ!

Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here