„Опакометаморфози” в помощ на Лори, благотворителен театър, Независим театър, 02.12.2015г.

0

20-годишно момиче се нуждае от сложна операция в чужбина, за която е необходима сумата от близо 22 хиляди евро

opako_1[dropcap style=”flat”]Н[/dropcap]а 2-ри декември 2015г. представлението „Опакометаморфози” на режисьора Маргарита Младенова по текстове на Валери Петров ще се играе благотворително в помощ на 20-годишната Лорина Мелева на сцената на Независим театър (София, ул. „Върбица” 12).
Лори страда от билатерална (двустранна) церебрална пареза на дясната ръка и левия крак. Претърпяла е многобройни тежки операции, като ѝ предстои нова такава в чужбина. За да бъде направена обаче, семейството на Лори трябва да събере сумата от 21 444 евро, която е непосилна за тях.
За да помогнат състоянието на Лори да се подобри, творческият екип зад „Опакометаморфози”, Театрална работилница „Сфумато” и Независим театър протягат ръка към близките на момичето и застават зад каузата „Дари за Лори”.
Заповядайте в Независим театър на 2-ри декември от 20.00 ч. и съпреживейте едно различно и лично поставяне на „Опакометаморфози”!

Билети за представлението могат да бъдат закупени на цена от 8.00 лева от касата на Независим театър от понеделник до петък – 11:30–15:30 ч. и 16:30–20:30 ч., както и събота и неделя – 10:00–14:00 ч. и 15:00–21:00 ч., онлайн от сайта на Eventim, билетен център НДК, касата на „Арена Армеец“, всички бензиностанции OMV, всички магазини на Office 1 Superstore, както и от всички каси от мрежата на Eventim.

Всеки желаещ ще има възможност да дари допълнително средства за Лори в специални кутии, които ще бъдат поставени в театралната зала в рамките на събитието. Дарения могат да бъдат превеждани и следната банкова сметка:

BGN: BG26PRCB92301025393910
EUR: BG94PRCB92301425393
BIC/SWIFT: PRCBBGSF
Титуляр: Лорина Ламброва Мелева


Повече за „Опакометаморфози”, по Валери Петров
Сценична версия и постановка: Маргарита Младенова
Музика: Асен Аврамов
Асистенти: Албена Георгиева, Стилиян Петров, Мирослава Гоговска
Фотограф: Яна Лозева
Участват: Августина-Калина Петкова, Александър Недков, Борис Кашев, Борислава Стратиева, Боряна Братоева, Весела Петрова, Виолета Попова, Димитър Банчев, Калоян Трифонов, Михаил Скуджов, Неда Спасова, Сотир Мелев, Станислав Кертиков, Стоил Стоянов и Явор Костов – студенти от класа на проф. Маргарита Младенова.

„Нашето представление страстно спори с О-БЕЗ-ЧОВЕЧАВАНЕТО, възпламенено от силните поеми на Валери Петров и неговия рицарски, непримирим дух; защитава маргиналния човек като „свят в света”, като самоценност, която настоява за равноправно място в общежитието и пази жива паметта за това „…Че и ний сме били от рода на хвърчащите хора…”, разказва режисьорът Маргарита Младенова за „Опакометаморфози”.

opako52

Заповядайте на 2-ри декември от 20.00 ч. в Независим театър и подкрепете Лори!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here