„TheTimeStopper”: Поговори с тях*, Derida Dance Center, 24.10.2015г.

0

Новото представление на Стефани Ханджийска е онзи бутон „PAUSE”, от който се нуждаем, за да спрем времето

„Живеем във време, в което всичко претърпява непрекъсната метаморфоза, включително и човешките взаимоотношения. Това е време, в което нямаме време за нищо и най-вече – нямаме време да бъдем заедно – този осъзнат избор на съвременния човек е една от причините, която провокира танцовия изпълнител и дебютиращ хореограф Стефани Ханджийска да събере екип, с който да спре и да преобърне времето поне за час.

act

Резултатът от съвместните им усилия е „TheTimeStopper” – физически пърформанс, чиято премиера ще се състои в събота, 24-и октомври, от 20.00 ч. в Derida Dance Center в София.

fav_4

Все по-трудната комуникация между хората и изчезващата връзка между поколенията са двете отправни точки за „TheTimeStopper”. Това не е просто спектакъл, а среща на „млади” и „стари”, които се (пре)откриват, споделят личните си, човешки истории и общуват помежду си така, както отдавна не се е случвало и използвайки изразните средства на физическия театър и танца.

„Седнете удобно, имаме всичкото време на света да се срещнем тук и сега” гласи поканата на екипа зад TheTimeStopper”. И кой друг, ако не той, ще знае най-добре как се спира времето на 24-и октомври.


* „TheTimeStopper” може да се разбира и като движение за социална промяна, насочена срещу тенденцията на изолация, студенина, безчовечност и липса на комуникация в обществото. Позовавайки се на принципа, че когато водата не тече – блатясва или иначе казано – изпускайки онези знания и истории такива, каквито само един възрастен човек може да разкаже, човек изпуска цели животи, „TheTimeStopper” цели да провокира да намерим време и да поговорим с всички тях за онова, което е било, е и ще бъде. А кои са „те” – всеки знае най-добре за себе си.

Билети за премиерата на „TheTimeStopper” могат да бъдат закупени непосредствено преди представлението на цени от 10/8 лв.

Следващите дати, на които може да видите „TheTimeStopper”, са 13-и ноември в рамките на форум за социална промяна Empatheast в НДК и 22-ри ноември като част от програмата на Фестивала на свободен театър (АСТ).

Екип:

 • Василия Дребова, 29 г., актриса
 • Иво Леонкев, 51 г., мим и режисьор
 • Йонко Димитров, 25 г., актьор, филмов продуцент
 • Калин Калинов, 26 г.,брейк танцьор
 • Таня Жоакимсман, 43 г., актриса
 • Tеодора Топалова-Вълчева, 49 г., работи в сектора на частния бизнес
 • Тодор Близнаков, 63 г., актьор
 • Цвета Дойчева, 28 г., актриса
 • Росица Грънчарова – сценограф и костюмограф
 • Георги Атанасов – тон режисьор
 • Стефани Ханджийска – хореограф и режисьор

Derida Dance Center се намира на бул. „Сливница 245, ет. 3, и е в непосредствена близост до метростанция Лъвов Мост.

Проектът „TheTimeStopper” е подкрепен от Програма „Дебюти” на Министерството на културата, DYNACORD България и се реализира в партньорство с „Фабрика за идеи” и Derida Dance Center.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here