„Невероятната Беласица” – фотоизложба, НПНМ София, 12.10–06.11.2015г.

0

В периода 12 октомври – 6 ноември 2015г. фотоизложба „Невероятната Беласица” ще бъде представена в Национален природонаучен музей, София.

Откриването ще се състои във фоайето на музея (бул. „Цар Освободител” № 1) на 12 октомври 2015г. от 17.00 часа. Там ще ви очаква екипът на Българска фондация „Биоразнообразие” с интересни истории от планината, викторина с награди и пивко вино от района на Беласица.

Изложбата представя красиви снимки от Беласица планина, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония. Посетителите ще имат възможност да се насладят на спиращи дъха гледки от билото на планината, от езерата Керкини и Дойран, както и фотографии на най-впечатляващите беласишки водопади.

DSC_0185

Елате, за да научите какво прави природата на тази малко позната планина уникална и колко богата е историята на района. Очакваме ви, за да се потопим заедно в магията на Беласица!

Работното време на изложбената зала е всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа.

Изложбата се организира от Българска фондация „Биоразнообразие” в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. Проектът се изпълнява в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” – Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” – Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here