Лятна академия за деца и ученици 2015, изложба „Полети“, 29–31.08.2015г.

0
Хепънинг и закриване на Лятната академия за деца и ученици
31 август (понеделник), 17:00 часа
Посветен на световният ден на мира

Откриване – 29 август (събота), 17:00 часа
Галерия „Академия“
ул. „Шипка“ 1

11892119_943100189102919_5600595949402102630_n

Заповядайте в галерия „Академия“ да се потопите в чудния свят, който децата и студентите сътвориха заедно в ателиетата на НХА, през месец август. В изложбата „Полети“ ще видите изобилие от детски рисунки и произведения – живопис – акварел и темпера, рисунки правени в музеите и галериите в София, кукли, керамика, стъклопис и мозайка, графика, калиграфия, авторски книжки и комикси. За пръв път ще бъде представено авторско видео – кратки анимации сътворени от невръстните академици.
В изложбата са включени и прекрасните произведения на деца и младежи с тежки увреждания, които също имаха възможност да творят по време на детската академия. Техните творби ни затрогнаха с чистата и дълбоката им обич към живота.
Изключително постижение за Лятната детска академия и за самият автор е скулптурата „Минотавърът“. Тя е създадена от незрящият по рождение Денис Попов. Денис е за трети път в Лятната академия и вече сериозно мечтае да стане скулптор. Той проектира и тортата „Шоколадовият цар“, която по традиция ще бъде разрязана на откриването на изложбата.
На 31 август от 17:00 часа, ще се състои и тържественото закриване на Лятната акдемия с Хепънинг, посветен на 1 септември – Световен ден на мира.
Хепънингът включва:  Инсталацията „Въздушният човек“; Ревю на авторски костюми, които децата сами ще проектират и изработят от хартия; Връчване на дипломи за участие; Пускане на летящата инсталация „Полети“ и коктейл.
През целия ден ще бъдат прожектирани български анимационни филми, предоставени ни от Българска национална филмотека  – ателие № 7 на НХА, ул.  „Шипка“ 1

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here