Ребека Узиел, галерия „Сердика“, 01–19.09.2015г.

0
10

Галерия „Сердика“ открива сезона с изложба на уникалната Ребека Узиел!

Тя е положителна, цветна, експресивна, невъзможна за събиране в рамка от думи. Тя е всичко, от което имате нужда, за да задържите лятото.

IMG_0002

Ривка, както е позната на публиката, е родена в България, но още в детските си години заминава със семейството си за Израел. Там завършва художественото си образование. Учи в художественото училище Клишер в Тел Авив; в кръжоци по изобразително изкуство в културен дом Смиленски, в Реховот; в музея на Тел Авив – история на изкуството.

Днес е член е на Съюза на художниците и скулпторите в Израел,  Съюза на художниците в Реховот, Израел и Съюза на дейците на изкуството в Уганда и е културно аташе от името на почетния консул на Уганда в Израел.

Ривка прави много самостоятелни и взема участие в общи излoжби в Европа, Америка, Африка. Нейни творби са притежание на редица обществени институции и част от лични колекции по цял свят.

Ребека Узиел обещава: „Аз ще ви боядисам живота с цветове“.

Заповядайте в галерия Сердика, за да се насладите на безспорния талант и ярко присъствие на Ребека Узиел! Вернисажът ще се състои на 01 септември от 18.00 часа. Изложбата ще продължи до 19 септември.