В помощ на младите колеги

0
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG Интересна инициатива на Фотографска агенция БУЛФОТО се проведе в салон „Журналист” в сградата на СБЖ. От 26 до 28 юни група младежи, желаещи да се усъвършенстват, заинтересовани от това да се изразяват чрез фотографията, участваха в курса по „Основи на фотожурналистиката” на една от най-изявените и престижни фотографски агенции – БУЛФОТО. Лектори бяха основателят на агенцията и сегашен нейн управител Евгени Димитров, регионалният мениджър за Североизточна България Любомир Бенковски и специалистът в новото направление „Въздушна фотография и видеозаснемане” Светлин Маринов.

В поредица от лекции с общ хорариум 24 часа, ръководителят на курса Любомир Бенковски разясни основните правила при заснемане на обекти за публикуване в медиите. Курсистите получиха практически съвети от реално действащи фоторепортери по най-важните въпроси като избор на гледна точка, построяване на композиция, боравене с различни настройки на цифровите фотоапарати и практическата полза от тези действия за получаване на ценно за целта на дадена публикация въздействие.

Във втората част от курса с интерес бе посрещнат другия лектор Светлин Маринов, който запозна курсистите с най-новите тенденции във въздушното заснемане и технологиите на най-новите летателни апарати – дроновете. По време на демонстрацията заедно с курсистите любопитство проявиха и случайни минувачи. За нивото на лектора е показателен и фактът, че той е един от авторите на най-големия брой клипове, разкриващи красотата на българската природа и величието на историческите ни паметници в сайта www.OTNEBETO.COM.

Практическото занятие включваше и работа на терен, като за целта трябваше да се отрази проведеният в събота парад против омразата към различните. Всички се справиха със задачата.

Последният ден беше посветен на етиката във фотожурналистиката, както и на въпросите за авторските права върху снимките и правата на заснетите личности. На всички участници Фотографска агенция БУЛФОТО връчи дипломи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here