«Евразийска седмица» в Република Беларус

0

Flag_of_Belarus_(1995-2012).svgНа 12-15 май 2015 година в Минск ще се проведе първата «Евразийска седмица», призвана да бъде поредната стъпка към реализиране на практика на идеята «Интеграция на интеграции» и излизане на Евразийския континент на общо икономическо пространство от «Лисабон до Владивосток».

«Евразийска седмица» ще премине под наслов «Интеграционен ориентир: вектор към укрепване на добросъседството, либерализиране на условията за инвестиционна и икономическа дейност, синхронизиране на мерките за развитие на експорта».

За участие в мероприятието са поканени представители на държавите-членки в ЕАИС и държавите-членки на ОНД, ръководствата на международни организации и междудържавни обединения, чуждестранни официални и бизнес кръгове, дипломатически корпус.

Пленарното заседание «Интеграция на интеграции – пътят към свободна търговия от Лисабон до Владивосток» ще стане централна площадка за обсъждане на интеграционните процеси и възможности за установяване на сътрудничество с други интеграционни обединения.

В рамките на «Евразийска седмица» ще се състои Белоруския промишлен форум и тържествена церемония за награждаване на победителите в конкурса «най-добър експортьор на 2014 година». Форумът ще запознае посетителите с икономическите и инвестиционни възможности на държавите-участници в евразийския икономически съюз и други интеграционни обединения, а тържествената церемония по награждаването ще стане място не само за честване на най-добрите белоруски износители, но и на делово общуване.

В рамките на «Евразийска седмица» се планира да се проведе пресконференция на Премиер-министъра на Република Беларус за беларуски и чуждестранни медии.

В края на първата «Евразийска седмица» ще бъде направено обръщение към страните-участници на водещи интеграционни обединения на Евразийския континент.

Допълнителна информация относно мероприятието и програмата можете да получите в инфо-центъра на «Евразийска седмица»: тел. + 3751722094824, e-mail: week2015@export.by

Посолство на Република Беларус

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here