Великденски концерт в посолството на България в Москва

0
Посланик Бойко Коцев поздрави музикантите и гостите с предстоящите християнски празници.

Концерт на руски музиканти, виртуози на класическата музика, се състоя в Гербовата зала на посолството на България в Москва в навечерието на светлите християнски празници Цветница и Възкресение Христово.

В тържественото си слово посланик Бойко Коцев приветства гостите и ги призова да се насладят на великата магия на изкуството и духовността. „Великата сила на изкуството е призвана да пробужда във всеки от нас благородния стремеж към светлина и живот. Нека заедно се порадваме на победата на силата, възкресяваща всичко най-добро в човека“, заяви посланик Коцев.

Пред пълна зала от над 300 души майсторството си демонстрираха лауреатите на международни конкурси и награди: заслужилият артист на Русия, пианистът Игор Котляревский, Арсений Котляревский (вилончело), Александра Котляревская (пиано). Те изпълниха произведения на Шопен, Чайковски, Рахманинов.

Сред гостите на концерта бяха представители на висшата власт в Русия, на дипломатическия корпус, Руската православна църква, представители на българската общност в Москва.

Посолство на България в Москва
Цветана Кръстева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here