Живот в 8 GB, моноспектакъл на Илия Виделинов, Studio 5, 31.03.2015г

0

Jivot v 8 GB_1[pullquote]Твърдението, че животът не се измерва с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни, е отживелица. Животът се измерва с броя постове и лайкове и една флаш памет е достатъчна, за да го събере.[/pullquote]
Колко струва животът? Какъв е неговият смисъл? Какво остава след нашето съществуване? А каква цена сме готови да платим, за да оставим нещо след себе си?“ – вероятно всеки се е питал поне веднъж…
Представете си сега отговорите на всички тези философски въпроси събрани на едно място – на една флаш памет от 8 GB.
Колко думи, действия, чувства, срещи и познанства са това? Какво би се случило, ако някой след време намери тази флашка и преживее вашия живот? Най-важните моменти, първата целувка, първите интимни ласки, които сте разменили и така до самия край… Вероятно някои от вас ще си помислят: „На мен ми се случват толкова много неща! Няма как да ме поберат 8 GB!“ Но няма да бъдат прави.

В дебютния си моноспектакъл актьорът Илия Виделинов ще представи своята неочаквана гледна точка за смисъла на човешкото съществуване след навлизането на новите технологии. Независимо от съдържанието, което сами генерираме, крайният резултат, който наричаме „живот“ се събира в една обикновена флаш памет. „Това ли остава след всеки един от нас – няколко гигабайта и една банкова сметка?“, пита актьорът своите зрители. И продължава с дръзките въпроси – какво сме готови да жертваме в името на успеха и какво бихме загубили в името на това да сме част от една матрица.

„Живот в 8 GB“ е история за грешките на знаещия съвременен човек и за отказа му сам да създаде свой собствен рай.

Заповядайте на 31-ви март (вторник), от 18.30 ч. в Studio 5.
Цената на билетите в 8 лева.

Екип:
Mоноспектакъл: Илия Виделинов
Mузикално оформление: Мартин Каров
Участва: Илия Виделинов

Ilia_VidelinovИлия Виделинов е роден в Пловдив. През 2013 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков и в момента е част от трупата на Родопски драматичен театър – Смолян. Илия е участвал в театралните постановки „Шпионаж от каменната ера“ или „Гущерчето“ (реж. Пламен Марков), в „Блажно наддумване“ (реж. Александър Събев), „Гленгари Глен Рос“ (реж. Пламен Марков), „Гимнастика за бременни“ (реж. Калин Ангелов), „Скъпа Елена Сергеевна“ (реж. Мария Енева) и др., както и в няколко филмови продукции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here