Тайните на корейските занаяти, галерия “Шипка 6”, 25.03-09.04.2015г

0

По случай 25-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между Република Корея и Република България, Посолството на Корея в България съвместно с Seoul Living Treasure’s Association и Сеулския метрополис, организира изложба, озаглавена „Тайни на корейските занаяти“. Тя ще представи редица традиционни корейски занаяти на българската публика.

От 25 март до 9 април в галерия „Шипка 6“ бихте могли да се разгледате 140 творби на 23 корейски майстори-занаятчии на нематериалното културно наследство на Корея.

Официалното откриване ще се състои на 25 март, 18:30ч. в галерия „Шипка 6“.

В изложбата ще бъдат показани експонати, включващи корейски традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти и много други.

12 от 23-мата корейски майстори ще бъдат специални гости в София, като изложбата ще даде възможност на публиката да се запознае отблизо с техните умения, а също така да се запознае с есенцията на корейската традиционна култура.

Основната цел на изложбата е да покаже, че традиционните занаяти могат да намерят място в съвременния живот, а не са само артефакти от миналото.

През дните на изложбата, в определени часове и в ограничено количество ще бъдат сервирани на посетителите корейски традиционен чай с аромат на орхидея от о. Чеджу или ликьор Мунбе-джу – една от любимите напитки на династията Корьо (X-XІVв).

За всички любители на изкуството и занаятите ще бъде организирана специална работилница на занаятите, в която вие ще можете да се включите. Работилницата ще се проведе на 27 март, петък, 18:30ч.

Наред с това на 27 март, петък, 10:30-13:30, в Зала 7 на НДК ще се проведе и демонстрация на корейски и български традиционни занаяти, където публиката ще може да се наслади на майсторството на занаятчиите. Демонстрацията се организира с подкрепата на българската Национална камара на занаятчиите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here