Преоткрийте София, като част от Европа, чрез младежкото състезание “Sofia Quest” 2015

0
“Sofia Quest – Преоткрий София” 2013г личен архив на IYAC Bulgaria

За втора година IYAC Bulgaria организира инициатива за опознаване на културните забележителности и история на столицата. “Sofia Quest – Преоткрий София” е състезание, в което участват отбори от двама души, които преминат през различни обекти в центъра на София и отговарят на въпроси, свързани с историята и културата на града. Тази година събитието цели да обедини млади хора от цялата страна да усетят духа на София като част от Европа. Състезанието ще се проведе на 09.05.2015г във връзка с отбелязването на Деня на Европа. Началната точка на разходката из красивия град е Националния дворец на културата, а часът – 10:00! Официални партньори на събитието са Национален младежки форум, ESN Bulgaria, 9Academy, Европейска комисия в България, Ресурсен център – София, Център за развитие на човешките ресурси.

 “Sofia Quest – Преоткрий София” 2013г личен архив на IYAC Bulgaria

“Sofia Quest – Преоткрий София” 2013г личен архив на IYAC Bulgaria

 

Кои сме ние?
Sofia Quest logoЦентър за международна младежка дейност (International Youth Activity Center – BULGARIA) е неправителствена организация в обществена полза. Екипът на IYAC Bulgaria е съставен от амбициозни и целеустремени млади хора, които вярват в идеята, че неправителствените организации могат да допринесат за развитието на обществото. Работим по различни инициативи, свързани с култура, спорт, доброволчество, неформално обучение и др.

Какво правим?
„Sofia Quest”  е инициатива, реализирана за пръв път през 2013г, когато има голям успех – ангажира участници в над 50 отбора и е отразена от български медии като ТВ7 и БНТ1. Състезанието цели опознаване на града чрез разходка до най-големите му забележителности по определен маршрут. Маршрутът на състезанието ще обхваща обекти, намиращи се в централната част на София. Участниците в инициативата са над 200 активни млади хора, ученици и студенти на възраст 18-35г. Най-добре представителите се отбори ще получат награди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here