Снежана Тодорова с убедителна победа – председател на СБЖ

0

С призив да се спре деградацията на българските медии и да се върне авторитета на българската журналистика започна Общото отчетно-изборно събрание на Съюза на българските журналисти (СБЖ).

В декларация на Управителния съвет, прочетена пред делегатите, се заявява, че трябва да се приеме от парламента Закон за професионалната журналистика и защита на журналистическия труд.

Според СБЖ е налице крещяща нужда от прозрачност и осветляване на медийната собственост и на разпространителската мрежа, но не се предприемат никакви стъпки в тази насока. От организацията смятат, че не се спазват елементарните правила на журналистическата етика и независимост, погазени са социалните и трудовите права на журналистите. СБЖ ще продължи да отстоява икономическите и социалните права на журналистите и да се бори най-вече за достойно заплащане на техния труд, заявява още в декларацията си Управителният съвет на организацията.

Над 100 делегати от цялата страна участват в отчетно-изборното събрание на СБЖ, което продължи два дена.

Ето какви са резултатите от проведените избори според сайта на СБЖ:

Общото отчетно-изборно събрание на Съюза на българските журналисти за председател на най-голямата журналистическа организация в България бе избрана Снежана Тодорова.

От общо подадени 109 бюлетини, от които 1 невалидна, кандидатите за председател на СБЖ са получили следния брой гласове, както следва:

  • за Снежана Тодорова са гласували – 62
  • за Светослав Терзиев – 16
  • за Крум Благов – 9
  • за Валентин Колев – 8
  • за Петьо Блъсков – 7
  • за Емил Розов – 6

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here