Проф.д-р Христо Мермерски събра почитатели и приятели от с.Долни Богров

0

DSC09980С голяма погача, шарена сол и мед и с много радост бе посрещнат проф.д-р Христо Мермерски в салона НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1927” в с.Долни Богров, което е съхранило най-големите символи и реликви на националните ни традиции. Народни носии, постелки, тъкани платна и десетки старинни предмети, топлят предверието на залата към читалището.
Инициативата за срещата бе по идея на столичното НЧ „Димчо Дебелянов-1960” и кмета и председател на читалището в с.Долни Богров Цецка Кочкова. Темата за разговор бе лечението с целебни билки и соколечение, природната медицина и здравословното хранене. Проф.Мермерски предложи на многолюдната и любопитна публика десетки начини за по-малко стрес, посъветва как да се ползват пчелните продукти и меда в ежедневието.

Той представи и книгите, издадени в съавторство със сина си д-р Йонко Мермерски. Присъстващите в салона на читалището имаха възможност да се информират за болестите на века, които понякога са преодолими и лечими. Д-р Мермерски се спря на простички и лесни рецепти, които обаче водят до пречистване на организма и забавят стареенето. Препоръчителната рецепта от д-р Мермерски за начало на деня е смесването на вода с една лъжица ябълков оцет и лъжица мед. Между задължителните продукти за дълъг живот, той препоръча пресни плодове и зеленчуци, канела, медни продукти, мед, зехтин, ядки и много вода.

Любезните домакини в лицето на Цецка Кочкова, секретаря на читалището Румяна Кръстанова, заедно с няколко изумителни кулинарки от с.Долни Богров бяха подготвили българска софра с баници и вкусни сладки. Пожеланията на всички бяха за здраве и благополучие. В тази топла атмосфера на приятелство проф.Мермерски сподели, че добрият лек е самоуважението и вярата в доброто, както и близостта с природата. Е, накрая имаше и снимки за спомен от един незабравим ден в Долни Богров!

Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here