Читалището в Долни Богров даде на хората „Храна за тялото и душата”

0

„Храна за тялото и душата” се утвърди като традиция и любима тема за мнозина, а и събира все повече почитатели и привърженици от различни среди.

НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1927” с. Долни Богров и столичното НЧ „Димчо Дебелянов-1960” инициираха представянето на меда и пчелните продукти, както и на „Енциклопедия Китай” на български език.

За радост януарската пролет се оказа гостоприемна като дългогодишните ни приятели от НЧ „Св.Св. Кирил и Методий”, разположено в един обширен и артистично подреден двор, с пейки и беседка за почивка и четене. Кметът на с.Долни Богров и председател на читалището Цецка Кочкова бе приготвила невероятно вкусна погача, а секретарят Румяна Кръстанова бе вложила цялото си старание в подредбата и цветната украса в залата. Уютно, топло и в пълна зала бе представен меда и пчелните продукти от Иван Челебиев, който отговори компетентно на питанията на хората и ги насочи към информиран избор по отношението на консумацията на прополиса, пчелния прашец или пчелното млечице..

Стана дума и за това, колко е важно опазването на природата и грижата за пчелите, които са част от живота на планетата.

„На фона на душевната нищета и оглупяване, четенето на книги лекува, каза Красимир Петков – директор на издателска къща „Ентропи 1”. Станислава Пекова и Петър Красимиров са редактори на „Енциклопедия Китай”, която е уникално издание от над 500 страници. Книгата е първата енциклопедия за Китай издавана у нас, събрала най-любопитни подробности от историята, икономиката, културата, мъдростта, легендите и китайската медицина на тази необятна и загадъчна древна страна. Енциклопедията намира своите читатели сред студенти, преподаватели, журналисти, издатели и сред цялата ни общественост. Този проект е дело на радио Китай за чужбина и издателска къща „Ентропи 1” чрез сп. „Черно и Бяло” – медиен партньор на Съюза на българските журналисти.

Пред многолюдната публика Пеков разказа любопитни подробности за китайските потайности и загадки, описани в „Енциклопедия Китай”. В това се убеди и публиката, която освен от меда, вкуси и от загадките и културата на солидното издание.

Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here