РКИЦ дари с гостоприемност столичното НЧ „Димчо Дебелянов”

0

Коледен концерт събра почитателите на културата

Коледният концерт на НЧ „Димчо Дебелянов-1960” ще остави незабравими спомени за публиката, преподавателите и най-вече за талантливите питомци на читалището. С топлина и гостоприемност Руският културно-информационен център в столицата предостави голямата зала на читалището за един празничен спектакъл, изпълнен с радост, послания и много любов към изкуството. Разбира се за всичко това допринесе обстановката и атмосферата в предверието и в мраморната зала на РКИЦ. Изящните детски рисунки, красивите и богато украсени елхи, чудесната коледна премяна и празничното настроение приповдигнаха духа на всички, които уважиха концертната проява.

Веднага след поздравленията към присъстващите, професионалната сцена се оживи от жизнерадостните хора на детска танцова формация „Бисерче” към български Арт и фолклорен център „Нестия”, която представи танца „Детско веселие”. Последва народна песен в изпълнение на ученичка от НМУ „Любомир Пипков”.

За пореден път танцово студио „Класик” с балетен педагог Славея Стойчева не изневери на стила си. Аплодисментите бяха за танца „Анна полка” по музика на Йохан Щраус. Най-младите таланти от школата предизвикаха истинско въодушевление в залата. Безкрайни бяха овациите и за танца с ветрила от балета „Баядерка” по музика на Людвиг Минкус.

Децата от Артучилище студио „Музика” с вокални педагози Росица Йорданова и Моника Митрева развълнуваха присъстващите с песничките „Къде живеят чудесата” и „Пухкави снежинки”.

Коледната приказка на възпитаниците на читалището продължи с вариация от балета „Лебедово езеро” по музика на Пьотр Чайковски, вариация фея „Нежност” от балета „Спящата красавица”, вариация от балета „Копелия” по музика на Лео Делиб, вариация от балета „Раймонда” по музика на Александър Глазунов.

С бурни аплодисменти бе посрещната песента „Арлекино” в изпълнение на талантливия и артистичен млад певец Марио Кръстев. Възпитаниците на Росица Йорданова показаха музикални умения и красиво превъплъщение. Възхищение предизвика и изпълнението на песента „Слагам край” из филма „Замръзналото кралство”.

Публиката в залата на РКИЦ се наслади на танц от операта „Аида” и танц от балета „Зле опазеното момиче” по музика на Петер Лудвиг Хертел.

От НЧ „Димчо Дебелянов-1960” благодариха на ръководството на РКИЦ за благородната идея да помагат за развитието на културата и на читалищната дейност.

Коледният концерт завърши с прекрасни празнични песни за радост, мир и любов между хората. Защото в святата нощ и на прага на новата година благодарностите са към хората на духа и изкуствата. Към преподавателите, родителите и децата, които очакват нашата грижа и нежност!

Миглена Иванова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here