„Черно и Бяло” получи Грамота като медиен партньор на сдружение „Слатина”

0

Станислава Пекова изрази съпричастност към културата и читалищата

gramotaГрамота за последователно и обективно медийно отразяване на събитията „24 май”, „Еньовден” и „Панагия” по проекта „Пътуващи традиции на открито”, осъществен от сдружение „Слатина”, получи сп. „Черно и Бяло” в лицето на Станислава Пекова – главен редактор и издател на изданието на Съюза на българските журналисти. Проектът е финансиран от Столичната програма „Култура” на Столичната община за 2014г и бе реализиран в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019. Той бе осъществен в четири събития от май до ноември т.г. в София, на които автентично и същевременно атрактивно бяха възпроизведени едни от най-ценните български традиции, съхранени през вековете. На заключителна пресконференция в Столичната библиотека Елица Иванова – председател на сдружение „Слатина”, и Миглена Иванова – експерт „Програми, проекти и събития” при НЧ „Димчо Дебелянов-1960”, представиха всички събития и участници – творци и културни формации, от с. Жабокрът, Кюстендил, с. Долни Богров и София. Организаторите с голямо удовлетворение отбелязват, че най-важната от всички мисии, които са приели да отстояват – да заинтересуват и привличат децата и младежите към българската култура и традиции, както и да спомагат за осъществяването на така важната приемственост между поколенията по отношение на изконните български ценности, е изпълнена. Желанието на сдружение „Слатина” е да осигури ежегодно финансиране на проекта, да привлече за участие творци от страните от ЕС, както и да представи зад граница българските традиции.
Бяха отличени с грамоти още Цецка Кочкова – председател на НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1927” – с. Долни Богров, Бисер Петров – председател на НЧ „Пробуда-1928”, и женската фолклорна група „Българка” от с. Жабокрът, Миглена Иванова – експерт „Програми, проекти и събития” при НЧ „Димчо Дебелянов-1960” в София, вестник „Дума” в лицето на завеждащ отдел „Култура” Вииана Семерджиева съмишленици и партньори от медиите – Влади Владимиров от Дарик нюз, Даниела Димова и Даниел Недялков от телевизия СКАТ, Канал 3, телевизия „Европа”, както и Мина Разбойникова, Мария Николова и Мая Бацарова за участието им в конкурса „Нарисувай традиция”, състоял се в рамките на проекта. Най-добрите детски творби бяха представени на пресконференцията.

С особена благодарност за медийното партньорство на сп. „Черно и Бяло” организаторите на пресконференцията поясниха, че без подкрепата и всеотдайната съвместна работа с екипа на списанието, проектът не би могъл да достигне до своите последователи.

Главният редактор на списанието заяви своята съпричастност за бъдеща двустранна творческа инициатива с хората на културата и продължителите на традициите в лицето на читалищата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here