„Включи се! 2“: Да използваме „паразитирането“ като средство за акумулиране на артистичен материал

0

Продължава алтернативното изследване на движението с новото танцово ателие от образователната програма „Включи се!“

cover

Програмата на второто издание на образователната танцова платформа „Включи се!“ е към своя край. Предпоследният уъркшоп – „Реформулирането като средство за композиция“, ще бъде воден от Вили Прагер – един от основателите на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Той ще се провежда всеки ден между 11-и ноември и 14-и ноември включително от 11:00 до 15:00 ч. в пространството на Център за култура и дебат „Червената къща“ (София, ул. „Любен Каравелов“ 15) срещу еднократната такса от 10 лв.

Работното ателие ще спомогне за изграждането на индивидуални авторски проекти чрез реформулиране и превод на вече съществуващи артистични продукти, художествени и философски текстове, както и лични истории. Методът на работа включва колективно писане и превеждане на резултатите в индивидуални артистични форми.

„Паразитирането“ ще бъде използвано като инструмент за акумулиране на артистичен материал, а хореографският материал ще се създава от индивидуалния превод на колективно написания текст.

Основна цел на ателието „Реформулирането като средство за композиция“е да стимулира участниците да създадат авторски проекти, инспирирани от артистични методи и стратегии използвани в съвременния танц и пърформанс.

Участие могат да вземат както професионалисти и танцови артисти, така и любители на това изкуство. Необходимо е само да изпратите кратко мотивационно писмо на следния имейл – nda.bulgaria@gmail.com.

Вижте събитието във Фейсбук – www.facebook.com/events/298524797018968/?pnref=story.

Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на столична програма „Kултура“.

[box title=”Включи се! 2″ style=”soft”]Проект „Включи се! 2“ е образователна танцова платформа насочена към хора, които имат желание да се движат и да изследват движението по алтернативен начин.

Вили Прагер е артист, известен с работата си в съвременния танц не само в България, но и в чужбина. Носител е на наградата на публиката на европейската награда за съвременна хореография Prix Jardin d’Europe (2014)за представлението си „Денят на победата“ („The Victory Day“). Авторитетът на танцовата критика Арнд Веземан от Германия /сп. „Tanz”/ го определя като „новото тайно откритие от България”.[/box]

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here