Изложението „Дни на италианското образование” открива XIV седмица на италианския език по света

0

Първото събитие в програмата на XIV Седмица на италианския език по света е изложението„Дни на италианското образование”. Форумът ще представи 15 от най-добрите държавни и частни университети в Италия, с учебни програми на италиански и английски език. Изложението ще се проведе на 11 и 12 октомври от 11 до 17 часа в сградата на „Интерпред” в София.

SII_Mail_140915Италианският културен институт в София е подготвил богата поредица от събития по случай XIV Седмица на италианския език по света (20-25 октомври), посветена на водещата културна тема на годината – Да напишем новата Европа: италианската издателска дейност, автори и читатели в дигиталната ера“. Различните събития са организирани от 20 до 25 октомври съвместно с най-важните местни институции, като Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ, Съюза на преводачите в България, Столична библиотека в София, както и с училищата, в които се преподава италиански език. Всички събития са безплатни.

Изложението „Дни на италианското образование”се организира под патронажа на Италианския културен институт и Италианската търговска камара в България, от Агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс”.Чрез тази подкрепа италианските институции и бизнес в България подават ръка на българските студенти да продължат образованието си в Италия.

През последните няколко години нарастващ брой български и чуждестранни студенти избират Апенинския полуостров за продължаване на своето обучение. За да отговорят на тази нужда, италианските университети създават програми и на английски език, а цените са изключително достъпни.

Посетителите на изложението „Дни на италианското образование” ще имат възможността да се срещнат лично с представители на институциите и да получат информация за програмите, изискванията за прием, крайните срокове и условията за финансиране. Предвидени са различни презентации.

Сред изложителите се открояват POLITECNICO DI MILANO и Римският държавен университет TOR VERGATA, UNIVERSITÀ CATTOLICA DEL SACRO CUORE и Университетът в Пиза. Ще бъдат представени също и популярните колежи за мода, дизайн и визуални изкуства ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN, NABA и DOMUS ACADEMY.

CA’ FOSCARI във Венеция и LINKCAMPUSUNIVERSITY ще бъдат представени от Италианска търговска камара в България. LINKCAMPUS съчетава обучение по британската образователна система с културата и дидактическите методи на Италия. На изложението ще дебютират Миланският институт за мода ACCADEMIA DEL LUSSO, Специализираната академия за пилоти ACCADEMIA DEL VOLO, Университетът за дистанционно обучение eCampus и Кулинарната академия LA SCUOLA DI CUCINA.

Партньори на изложението са: авиокомпания Alitalia, Лицей за изучаване на италиански език и култура, „JobTiger”, Britanica, сп. „Образование и специализация в чужбина” и Интерпред СТЦ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here