В балетната зала на Софийска опера

0

Много често, когато говорим и пишем за танц, вниманието ни е концентрирано не само върху изразността, стиловите особености, степента на техническо съвършенство, но и това, с което обектът на нашето внимание успява /или не/ да повлияе на мисловните ни възприятия и сложната ни енергийна система. С цялата си елитарност, балетното изкуство ни въвежда в свят, чиято изтънченост подканва към съпричастност… Той отключва способността ни да тълкуваме себе си чрез отразеното движение и да формулираме собствената си индивидуалност. Така се превръщаме в наблюдател, чиято цел е промяна, насочена към нас самите.

В балетното изкуство на България има какво да се види. Така е било преди петнадесет и преди двадесет години. Но в днешно време ставаме свидетели на отдавна чакани промени. И да се регистрира този факт не е достатъчно!

Три поредни години съпреживяваме мащабно замислените и така блестящо осъществени проекти на “Американски балет за България”и “Cultural bridges”. 20-и, 21-и и 22-и юни са датите, вписани в репертоара на Софийска опера от тази година, когато програмата ще бъде поднесена отново с подобаващ блясък. За сега ви предлагаме само работните моменти, отбелязани по време на репетиции. Само, ако участваш по някакъв начин в работните процеси, може да усетиш въздействието от тази магия. За пишещите по темата е истинска привилегия да са част от случващото се. Разбира се това е чест, която се получава с времето. Ние, от “Черно и Бяло” се радваме на доброто отношение, за което благодарим! През следващите дни ще продължим да ви предлагаме лично наша информация по случващото се и така до премиерите на 20,21,22 юни.

Даниела Владимирова Христова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here